Βασιλόπιτα βουτύρου

Βασιλόπιτα βουτύρου…

ΥΛΙΚΑ :

250 γρ.βούτυρο αγελαδινό αλλά σοφτ (μαλακό) σε θερμ.δωμ.,
200 γρ.γιαούρτι χαμηλά λιπαρά σε θερμ.δωμ.,
200 γρ.ζάχαρη,
300 γρ. αλεύρι,
100 γρ.κορν φλάουρ ή νισεστε,
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ,
4 αυγά,
2 βανίλιες,
1 πρέζα αλάτι,
1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι,
1/2 κ.γ ξύσμα λεμόνι,
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ :
400 γρ.βανίλια γλυκό υποβρύχιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη 8-10 λεπτά να αφρατέψει καλά και ρίχνω το γιαούρτι χτυπώντας 2′ ακόμα.
Προσθέτω 1-1 τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το αλάτι και ρίχνω και το κορν φλάουρ.
Τέλος ρίχνω και το αλεύρι και χτυπάω ίσα να ενωθεί καλά στα υπόλοιπα υλικά.
Aδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 24-26 εκ. με λαδόκολα και ψήνω στους 180 45′ περίπου.
Αφήνω το κέικ να γίνει χλιαρό.
Λιώνω τη βανίλια σε μπεν μαρί και περιχύνω γρήγορα το χλιαρό κέικ γιατί σκληραίνει αμέσως μόλις κρυώσει. Αν κρυώσει την ξαναβάζω στο μπεν μαρι και συνεχίζω.
Μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο και πορτοκάλι.
Για να γράψω επάνω στη Βασιλόπιτα έλιωσα σοκολάτα και την έβαλα σε μια σακουλίτσα και έκοψα την άκρη με ένα ψαλίδι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η συνταγή ταιριάζει καλύτερα σε ταψάκι 24-26 εκ. (το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο…).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.