Βασιλόπιτα τσουρέκι

Υλικά : 

1 κιλό αλεύρι
3/4 φλ. βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
85 γρ. νωπή μαγιά
1/2 κ.τ. γλ. αλάτι
1/2 κ.τ. γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
1/2 κ.τ. γλ. μαστίχα κοπανισμενη
λίγο ξύσμα πορτοκάλι (εναλλακτικά 1/2 κ.τ. γλ. κακουλε και 1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη ).
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλεπι, τη μαστίχα και το ξύσμα. Σε ένα κατσαρολακι λιωνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, χωρίς να κάψουν και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για 30′. Την ξαναζυμωνουμε με το χέρι αυτή τη φορά 15′ λεπτά το έξω μέσα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30′ λεπτά. Βουτυρώνουμε 2 ταψιά. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 1 ώρα, ώστε να ξαναφουσκωσουν. Αλείφουμε με αυγό, κάνουμε γράμματα και αριθμούς με λίγη ζύμη που έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμενο φούρνο για μισή
ώρα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.