Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ – Κορυφώνεται η ανησυχία

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV.

Κορυφώνεται η ανησυχία για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ,λίγο μετά την ακύρωση συνάντησης με τους συμβούλους της.

Εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε: «Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα παραμένει στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας».

Η βασίλισσα ανέβαλε μια συνεδρίαση του Privy Council αφού πέρασε μία «φορτωμένη» ημέρα χθες Τρίτη (7/9) ,αναλαμβάνοντας τη μετάβαση της εξουσίας από τον Μπόρις Τζόνσον στη Λιζ Τρας.

Η βασίλισσα συνάντησε χθες Τρίτη την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της χώρας.

H νέα πρωθυπουργός είπε ότι «όλη η χώρα ανησυχεί βαθιά μετά τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αυτό το μεσημέρι». «Οι σκέψεις μου – και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μας – είναι με την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», έγραψε στο Twitter.

Η μακροβιότερη βασίλισσα στην ιστορία της Βρετανίας, έχει ακυρώσει ήδη πολλές εμφανίσεις της ενώ δεν συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της νωρίτερα φέτος.

Ευχές από τον Βρετανό υπουργό Υγείας

Ο Λόρδος Kamall, ο υπουργός Υγείας, είπε ότι οι σκέψεις της Βουλής των Λόρδων είναι με τη βασίλισσα και την οικογένειά της.

Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να ανακοινώσει την είδηση για την υγεία της

Το BBC, όπως ήταν λογικό, διέκοψε το κανονικό του πρόγραμμα για να μεταδώσει τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η βασιλική οικογένεια έχει σπεύσει στο Μπαλμόραλ για να βρεθεί στο πλευρό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, «μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση».

Πολιτικά πρόσωπα στέλνουν τις ευχές τους για την υγεία της Βασίλισσας

Ο ηγέτης των Εργατικών, Sir Keir Starmer, δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχος» από τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και πρόσθεσε ότι ελπίζει στην ανάρρωση της βασίλισσας.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Μαζί με την υπόλοιπη χώρα, ανησυχώ βαθιά με τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα.

«Οι σκέψεις μου είναι με την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή, και ενώνω τις ευχές μου με όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζοντας για την ανάρρωσή της».

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Mark Drakeford είπε ότι στέλνει τις «τις θερμότερες ευχές του στην Αυτού Μεγαλειότητα και την οικογένειά της εκ μέρους του λαού της Ουαλίας», ενώ η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon επίσης ευχήθηκε περαστικά.

«Όλοι μας νιώθουμε βαθιά ανήσυχοι για τις αναφορές για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητος», έγραψε η κ. Sturgeon.

Χάρι και Μέγκαν κατευθύνονται στο Μπαλμόραλ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν θα μεταβούν στην Σκωτία, επιβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Οι Σάσσεξ επρόκειτο να παρευρεθούν στα WellChild Awards στο Λονδίνο, αλλά ακύρωσαν τα σχέδιά τους προκειμένου να είναι με τη Βασίλισσα.

Όλα τα παιδιά της βασίλισσας και ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, βρίσκονται στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV.

Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας».

πηγή :https://www.newsbomb.gr/kosmos/liveblog/1350078/vasilissa-elisavet-oli-i-vasiliki-oikogeneia-sto-pleyro-tis-sto-mpalmoral-koryfonetai-i-anisyxia