Βασίλης Γιαγιάκος: Απαιτείται άμεσα η καθολική στήριξη όλων των επιχειρήσεων

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου με θέμα: ΜΈΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ που στάλθηκε στους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας. 

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήδη ανακοινώθηκαν και ανακοινώνονται μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που ανακουφίζουν σημαντικά στην παρούσα πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση. Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά παράλληλα τονίζουμε την ανάγκη διεύρυνσης των μέτρων και περαιτέρω στήριξης όλου του επιχειρηματικού κόσμου, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να αποφύγουμε την ολική καταστροφή.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ανασφάλειας αφού και αυτές που παραμένουν ανοιχτές πλέον καταγράφουν σχεδόν μηδενικούς τζίρους, ενώ στην αγορά εκδηλώνεται μια αλυσιδωτή αντίδραση διαρκώς επιταχυνόμενη.

Δυστυχώς όλες οι επιχειρήσεις, όλοι οι κλάδοι, ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ή ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ καθόλου.

Απαιτείται έτσι άμεσα η καθολική στήριξη όλων των επιχειρήσεων με:

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, που θα ακολουθήσει μετά την κρίση, η Κυβέρνηση εξήγγειλε ήδη δέσμη μέτρων προς την σωστή κατεύθυνση.

Επειδή όλες οι επιχειρήσεις, την επόμενη μέρα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν διασφαλίζοντας σταδιακά την επιστροφή στην κανονικότητα διατηρώντας και όσο το δυνατόν τις θέσεις εργασίας, απαιτείται:

 

Προτείνουμε, για την καλύτερη αντιμετώπιση και προγραμματισμό της επόμενης δύσκολης για όλους μέρας, τη δημιουργία Επιτελικής ομάδας με τη συμμετοχή των παραγωγικών φορέων.

Τα Επιμελητήρια, έχοντας καθημερινή επαφή με όλες τις επιχειρήσεις μέλη τους και γνωρίζοντας τις επιπτώσεις στο σύνολο της αγοράς, είναι έτοιμα να προσφέρουν με τις προτάσεις και τη στήριξη τους σε κάθε αναγκαίο μέτρο.

 

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων