Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στα Τρίκαλα-Συγκλονίζουν τα τροχαία όπου νέοι άνθρωποι θυσιάζονται στο βωμό της ασφάλτου

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στα Τρίκαλα. Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο βωμό της ασφάλτου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως νέοι θυσιάζονται άδικα και το νήμα της ζωής τους κόβεται πρόωρα.Πριν από λίγες μέρες δύο τροχαία ατυχήματα προκάλεσαν σοκ για άλλη μία φορά στην τοπική κοινωνία. Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σκορπώντας τη θλίψη στις οικογένειες, τους φίλους αλλά και σε όλους τους Τρικαλινούς. Γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν λυγίζει μπροστά στο θάνατο ενός νέου παιδιού, ενός νέου ανθρώπου.

Τα ατυχήματα που συγκλόνισαν

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την είδηση του θανάτου ενός 19χρονου νέου που έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον Περιφερειακό δρόμο Πύλης-Καρδίτσας, στο ύψος του Φλαμουλίου (κοντά στα ΤΕΦΑΑ). Ο 19χρονος  Χρήστος Ευαγγελακόπουλος έχασε τη ζωή του ακαριαία όταν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του και ανετράπη μέσα στα χωράφια. Οι συνεπιβάτες του 19χρονου, δύο 18χρονα παιδιά, τραυματίστηκαν ελαφρά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη στιγμή του ατυχήματος έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή. Στην κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Πηγής Τρικάλων εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίου δράματος.

Λίγα 24ωρα μετά ένας ακόμη νέος άνθρωπος έχανε τη ζωή του αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. O 51χρονος Χρήστος Κακούσιος, πρόεδρος της Τ.Κ. Αύρας Καλαμπάκας, σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Ριζώματος Θεόπετρας. Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αγροτικό φορτηγάκι αυτοκίνητο που οδηγούσε  εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε σε χωράφι δίπλα στον δρόμο. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο πρόεδρος βυθίζοντας την οικογένεια, τους φίλους του και την τοπική κοινωνία. Ο 51χρονος άφησε πίσω του τη σύζυγό του και τρία παιδιά. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Χρήστο Κακούσιο αφού πριν από έξι χρόνια περίπου είχε χάσει τον γιο του σε τροχαίο στην Ε.Ο. Καλαμπάκας – Τρικάλων.

Ατυχήματα

Δυστυχώς αυτά δεν είναι τα μοναδικά τραγικά παραδείγματα. Συχνά, πυκνά το αστυνομικό δελτίο περιλαμβάνει τέτοιες ειδήσεις που βυθίζουν στο πένθος στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της τροχαίας κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2017, στους Νομούς Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας σημειώθηκαν 25 τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων τα 3 ήταν θανατηφόρα τα 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα και τα 20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 38 παθόντες και πιο συγκεκριμένα 4 νεκροί,  3 βαριά και 31 ελαφρά τραυματίες.

Χιλιάδες παραβάσεις

Παρά τα όσα άσχημα ακούμε και βλέπουμε οι οδηγοί στη Θεσσαλία δεν φαίνεται να «πτοούνται» και να συμμορφώνονται. Αδιάψευστος μάρτυρας τα στατιστικά στοιχεία της τροχαίας η οποία μέσα σε ένα μήνα πραγματοποίησε 93.685 ελέγχους και βεβαιώθηκαν 7.863 παραβάσεις!!!

Από αυτές οι:

Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ