Βάψατε τα μαλλιά σας μόνες στο σπίτι και λερώσατε την επιδερμίδα; Δείτε πως θα την καθαρίσετε

Βάψατε τα μαλλιά σας μόνες στο σπίτι και λερώσατε την επιδερμίδα; Δείτε πως θα την καθαρίσετε

Για τη βαφή στο σπίτι θα μπορούσα να γράψω χιλιάδες λέξεις. Κι αυτό γιατί ήταν για αρκετά χρόνια ένα μέρος της ρουτίνας μου. Τουλάχιστον μία φορά το μήνα έπρεπε να βάφω τη ρίζα αφού είχα αποφασίσει να έχω ένα χρώμα που δεν είχε να κάνει σε τίποτα με το φυσικό μου κι επίσης ανήκω στην κατηγορία των άτυχων που τα λευκά έκαναν πολύ γρήγορα την εμφάνιση τους.

Οι ιστορίες πολλές, αστείες και μη αλλά δεν είναι του παρόντος. Το θέμα είναι ότι ειδικά όταν αποφάσιζα να βάψω τα μαλλιά μου αργά το βράδυ, μετά από αρκετές ώρες στο γραφείο έβαφα εκτός από τη ρίζα και ένα μεγάλο μέρος της επιδερμίδας μου. Φυσικά μετά από αρκετή ώρα τριψίματος με διάφορα προϊόντα, το μόνο που είχα καταφέρει ήταν να ερεθίσω το δέρμα και να το κοκκινίσω.

Λίγο μετά και αφού ζήτησα τη βοήθεια του αγαπημένου μου hair colorist έμαθα ότι υπάρχει πιο εύκολος και πρακτικός τρόπος και μάλιστα με προϊόντα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Τα οποία είναι το ελαιόλαδο και η οδοντόκρεμα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Βάψατε τα μαλλιά σας, τα λούσατε και τα σκουπίσατε και αντικρίσατε το αποτέλεσμα όχι στην τρίχα αλλά στο δέρμα. Παίρνετε ένα βαμβάκι, απλώνετε μια κανονική (ούτε ελάχιστη αλλά όχι και να στάζει) ελαιόλαδου και το βάζετε πάνω στα σημεία που έχετε κάνει χάλια. Καλό είναι να το αφήσετε μία περίπου ώρα. Τέλος, το αφαιρείτε, παίρνετε ένα καινούριο βαμβάκι και πάλι ποτισμένο με λάδι και τρίβετε απαλά. Πλένετε καλά με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ιδανικά το προϊόν ντεμακιγιάζ.

 Η δεύτερη λύση είναι  η οδοντόκρεμα. Πάρτε με τα δάχτυλα μικρή ποσότητα και κάνετε απαλό μασάζ όπως ακριβώς εφαρμόζετε το προϊόν απολέπισης. Επιμένετε για μερικά λεπτά μέχρι να δείτε ότι αφαιρούνται οι κηλίδες. Ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό.

Καλό είναι και σας το λέω λόγω πείρας πριν περάσετε τη βαφή να απλώσετε στο δέρμα λάδι ενυδάτωσης, βαζελίνη ή ιδανικά μία από τις ειδικές επαγγελματικές κρέμες που θα βρείτε στα beauty καταστήματα με προϊόντα κομμωτηρίου.

πηγή :https://www.faysbook.gr/omorfia/mallia/vapsate-ta-mallia-sas-mones-sto-spiti-ke-lerosate-tin-epidermida-dite-pos-tha-tin-katharisete/?fbclid=IwAR009MuiHdOWj-4t8lsiA1ukLVRAeWwITNdDsQDDp91IseryXgssz4J6jMU