Βάιος Μπαμπανάρας: Χαμηλότερες από πέρυσι οι τιμές στις αποκριάτικες στολές-Ποιες προτιμούν οι Τρικαλινοί-Μικρή φέτος η αποκριάτικη περίοδος

 

Οι Απόκριες έφτασαν και είναι γεγονός ότι φέτος πιαστήκαμε απροετοίμαστοι δεδομένου ότι είναι πολύ κοντά στα Χριστούγεννα. Εντούτοις, το σαββατοκύριακο που πέρασε πήραμε μία… γερή δόση καθώς άρχισαν οι αποκριάτικοι χοροί (που συνοδεύονται από πρωτοχρονιάτικες πίτες) και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν το.. ντεμπούτο τους ως… καρναβαλιστές.

«Είναι όντως μικρή η αποκριάτικη περίοδος φέτος» μας διαβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Junior Toys Βάιος Μπαμπανάρας. «Είναι γεγονός ότι φέτος δεν θα τις απολαύσουμε από χρονικής άποψης όπως άλλες χρονιές γιατί ήρθαν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων» συμπληρώνει.Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

Όπως και να έχει πάντως οι Απόκριες είναι η γιορτή της χαράς και της ξεγνοιασιάς και φαίνεται πως θα αποτελέσουν και φέτος «ασπίδα» απέναντι στην κρίση και τα οικονομικά προβλήματα. Μπορεί αρκετοί να «κουρεύουν» τον προϋπολογισμό για την αγορά των απαραίτητων αξεσουάρ, οι φορείς να περιορίζουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, ωστόσο από την Τσικνοπέμπτη και έως την Καθαρά Δευτέρα λίγο ή πολύ θα ζήσουμε και ξέφρενες στιγμές κεφιού και χαράς, απαλλαγμένοι, έστω και λίγο, από προβλήματα και την καθημερινότητά μας.

Κίνηση

Ακόμη η κίνηση είναι υποτονική κι αυτό διότι όπως μας ενημερώνει ο κ. Μπαμπανάρας πολλοί δεν έχουν καν αντιληφθεί ότι έφτασαν οι Απόκριες, ωστόσο αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες.

Όσο για τη διάθεση των Τρικαλινών; «Η αλήθεια είναι ότι οι Τρικαλινοί είναι προβληματισμένοι και η ψυχολογία δεν είναι καλή. Οι Απόκριες πάντως είναι μία ευκαιρία για να ξεφύγουμε για λίγο από τα προβλήματά μας» τονίζει.

 «Σίγουρα ο κόσμος είναι «κουμπωμένος», αλλά μπαίνει στο κλίμα, γιατί θέλει να ξεφύγει, έχει ανάγκη να διασκεδάσει, να αποφύγει τα προβλήματα της καθημερινότητας και της εποχής. Η αποκριά είναι η μοναδική εποχή που μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και μπορούν να το κάνουν» μας λέει ο κ. Μπαμπανάρας.

Μειωμένες τιμές

Η κρίση έχει επιφέρει μείωση στις τιμές των αποκριάτικων στολών. Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπανάρα οι τιμές είναι χαμηλότερες κι από πέρυσι.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στις αποκριάτικες στολές ενηλίκων η διαφορά είναι εμφανής. «Η κρίση σαφώς έριξε τις τιμές. Να σκεφτείτε ότι όσο πωλούνται οι στολές ενηλίκων φέτος νοικιάζονταν πριν από 5-10 χρόνια» εξηγεί.

Έτσι, φέτος ο καταναλωτής μπορεί να βρει στολές κι αξεσουάρ από πολύ χαμηλές τιμές, ή πιο ακριβές, ανάλογα με το ποσό που θέλει να διαθέσει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αποκριάτικες στολές ξεκινούν από 10 ευρώ, τα αξεσουάρ από 0,49 ευρώ, οι περούκες από 2 ευρώ, οι μάσκες από 0,45 κ.α.

Ποιες στολές έχουν ζήτηση

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά συνήθως οι στολές που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες που έχουν σχέση με παιδικά σίριαλ ή εκείνες που διαφημίζονται ή είναι πιο γνωστές στα παιδάκια. Φέτος της μόδας είναι οι πυζαμοήρωες και Lady Bag, αλλά και  ήρωες πιο διαχρονικοί που αντέχουν στο χρόνο, όπως μας πληροφορεί ο κ. Μπαμπανάρας.

Σε ό,τι αφορά στους μεγάλους; Εκεί το θέμα ποικίλλει αφού αναζητούν στολές πρωτότυπες, τρομακτικές, αστείες, εντυπωσιακές αλλά και… σέξυ, ενώ εκείνοι που θα ντυθούν κυμαίνονται ηλικιακά από 25 ως 45 ετών.

Προσοχή

Αυτό που τονίζει ο κ. Μπαμπανάρας είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αγορές των αποκριάτικων προϊόντων. «Οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν έμφαση στην ποιότητα, να αγοράζουν ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα και να προτιμούν τα καταστήματα της πόλης που διατηρούν υψηλά στάνταρ ποιότητας» υποστηρίζει.

Πότε έχουμε αποκριές

Οι αποκριές επίσημα ξεκίνησαν την Κυριακή Τελώνου & Φαρισαίου στις 28 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ