Τζατζίκι
Υλικά :
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ξίδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξίδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το αγγούρι που έχουμε τρίψει και στραγγίξει καλά.
2. Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σερβίρουμε.
Την συνταγή μας έδωσε η Κωνσταντίνα Μαργαρίτη.