Τυρόπιτα χωρίς φύλλο, για πρωινό

Τυρόπιτα για πρωινό. Έχει γίνει η αγαπημένη μας, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη…

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο…
Υλικά:

140 γρ.αλεύρι γοχ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα γάλα
200 γρ. γιαούρτι
170 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
100 γρ. τσένταρ ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
500 γρ. φέτα
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση σας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά και ανακατεύετε. Βάζετε το τσένταρ ανακατεύετε και προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια όχι πολύ μικρά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε ελαφρά για να μην διαλυθεί τελείως η φέτα. Αδειάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι το μείγμα και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζετε με μαχαίρι αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμη.
Αφήνεται λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε!!
Καλή επιτυχία!!

 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Elena Psillia.