Τυρομπισκότα με λιαστή ντομάτα και παρμεζάνα

ΤΥΡΟΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ…

 

ΥΛΙΚΑ για 20 μπισκότα
5 λιαστές ντομάτες
1 κουπα αλεύρι
1/2 κούπα βούτυρο Lurpak
1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα
2 κουτ. της σουπας φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χοντροκοπανισμένα
1/2 κουτ. του γλυκό πιπέρι καγιεν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις ψιλοκόβετε.  Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα σας μαζί με το βούτυρο. Προσθέστε τις ντομάτες, το τυρί, το πιπέρι και  τα φιστίκια.  Ζυμώνετε το μείγμα και κάνετε μια μπαλα, αν χρειαστεί ρίχνετε και 3 κουταλιές νερό για να φέρετε την ζύμη και να πλάθετε εύκολα.   Την τυλίγεται σε μεμβράνη και την αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγειο.
Ανοίγετε με τον πλάστη μικρά φύλλα κόβετε με κουπ πατ ή ότι άλλο εσείς θέλετε από σχήμα 1εκ.
Βάζετε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 10-15 λεπτά.
Τα συνοδεύετε με μπυρα, λευκο ή κόκκινο κρασί.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.