Τυριά και σαλάμι κάνναβης στο Delicatessen Ζαρογιάννη στα Τρίκαλα

Το Delicatessen Ζαρογιάννη στα Τρίκαλα αποτελεί ένα γαστριμαργικό σταθμό. Γεύσεις ιδιαίτερες και ξεχωριστές επιλέγονται με γνώμονα την ποιότητα, τη διατροφική τους αξία και την ιδιαιτερότητά τους και παρέχονται στους καταναλωτές που επισκέπτονται το κατάστημα στην οδό Μιαούλη 16. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος και να επιλέξει ανάμεσα στα δεκάδες προϊόντα που «φιλοξενούνται» στα ράφια του Delicatessen Ζαρογιάννη και που ομολογουμένως μας… άνοιξαν την όρεξη.Εντύπωση μας προκάλεσαν τα τυριά και το σαλάμι κάνναβης, η γραβιέρα μαύρης τρούφας, η γραβιέρα κουρκουμά, η γραβιέρα μπούκοβο, η γραβιέρα κάρρυ κ.α.

Γραβιέρα κάνναβης: Η ιδέα που τιμήθηκε κι απέσπασε το βραβείο καινοτομίας στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018. Ένα πρωτότυπο τυροκομικό προϊόν που συνδυάζει την παραδοσιακή γραβιέρα με τους σπόρους ήμερης κάνναβης (Cannabis Sativa L.), μια από τις σημαντικότερες υπερτροφές του πλανήτη. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, εξαιρετική πηγή μαγνησίου και καλίου. Ο ξηκαρπάτος χαρακτήρας του ταιριάζει απόλυτα σε χειμερινές σαλάτες και παλαιωμένα κρασιά.

Διατίθεται και καπνιστή γραβιέρα κάνναβης.

Σαλάμι κάνναβης: Μετά την επιτυχία της γραβιέρας κάνναβης ένα νέο προϊόν έρχεται να συμπληρώσει την πρωτοποριακή σειρά «τσίλιγκο». Σαλάμι ημίξηρο, από διαλεχτό απολιπωμένο βοδινό και χοιρινό κρέας, καπνισμένο σε ξύλο οξιάς, το οποίο, με την προσθήκη των σπόρων ήμερης κάνναβης (Cannabis Sativa L.) δημιουργεί ένα ασύγκριτο πάντρεμα γεύσεων.

Γραβιέρα μαύρη τρούφα: Δυνατή γεύση, έντονο άρωμα, τέλεια ισορροπία. Το τσίλιγκο με κομμάτια μαύρης τρούφας αποτελεί μία πολυτελή επιλογή που ταιριάζει τέλεια με παλαιωμένα κρασιά και gourmet συνταγές.

Γραβιέρα κουρκουμά: Η γεύση συνδυάζεται με την υψηλή διαθρεπτική αξία. Το τσίλιγκο με κουρκουμά ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό χρώμα, η γήινη επίγευση και, κυρίως για τις ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά που περιέχει, ο οποίος κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη.

Γραβιέρα μπούκοβο: Η καυτερή επίγευση που αφήνει στο τελείωμα λόγω του μπαχαρικού κάνουν το τσίλιγκο με μπούκοβο ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό τυρί. Συνδυάζεται ωραία με τσίπουρο για τους μερακλήδες της παρέας.

Γραβιέρα κάρρυ: Ένας αναπάντεχος γευστικός συνδυασμός που δεν περνάει απαρατήρητος. Εξαιρετικό, τόσο μαγειρεμένο σε ομελέτες ή ριζότο, όσο και σκέτο με μπύρα ή κρασί.

Info

Ζαρογιάννη Delicatessen

Μιαούλη 16, Τρίκαλα

Τηλ. 2431039659