Τυρί σπιτικό (όπως παλιά)

Ένα τυρί εξαιρετικά νόστιμο και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, της κρίσης, οικονομικής και υγειονομικής.

Ένα τυρί εξαιρετικά νόστιμο και με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, της κρίσης, οικονομικής και υγειονομικής.  Μόνο με:

ένα λίτρο γάλα

ένα γιαουρτάκι και

μισό λεμόνι

και θα έχετε αυτό το ωραιότατο σπιτικό τυρί! Υπέροχα εύκολο και υγιεινό. Δεν χρειάζεται να είστε καν σεφ ή τυροκόμος. Θα το αγαπήσετε!

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα για 15 λεπτάκια και προσθέστε πρώτα το γιαούρτι και στην συνέχεια το λεμόνι. Το ανακατεύετε αργά, σαν να το χαϊδεύετε, με μια ξύλινη κουτάλα. Το αφήνετε να “ξεκουραστεί” για ένα τρίωρο και μετά σκεπάζετε με μια βαμβακερή και λεπτή πετσέτα ένα σουρωτήρι, που κάτω του βάζετε μια λεκάνη. Ρίξτε το μείγμα στο σουρωτήρι και αφήστε να χωρίσει το τυρί απ’ το τυρόγαλο. Ότι μείνει στην πετσέτα σας, θα έχει ήδη ένα στερεό σχήμα. Το αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά επαναλαμβάνετε το ίδιο μια ακόμη φορά, αφού προσθέσετε και όσο αλάτι θέλετε(αν θέλετε). Το μεταφέρετε σε μια φόρμα του κέικ(θα λειτουργήσει ως καλούπι) και το ξεχνάτε στο ψυγείο για ένα 8ωρο.

Αυτό ήταν! Έτοιμο το τυρί σας!

Κάπως έτσι λειτουργούσαν οι νοικοκυρές παλιά. Σπιτικά. Πιο υγιεινά, πιο νόστιμα, πιο οικονομικά.

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε την Έλενα Νάμινι για την υπέροχη συνταγή που μας γύρισε πίσω στο χρόνο…