Τσουρεκο-εκμέκ

Παντρεύω το τσουρέκι με το εκμέκ και έχω σούπερ γλυκό, ένα Τσουρεκο-εκμέκ.

Πάμε στην κουζίνα να το φτιάξουμε παρέα στο λεπτό.

Πάμε στην κουζίνα να το φτιάξουμε παρέα στο λεπτό.

1 τσουρέκι (δεν χρειάζεται να είναι φρέσκο)

Υλικά για σιρόπι

1 φλ.ζάχαρη

1 φλ.νερό

Υλικά για  Κρέμα  (θα βάλετε τη μισή δόση όμως)

500 γρ. (2 κούπες) γάλα

50 γρ.  (½ κούπα) ζάχαρη

40 γρ. (¼  κούπας) κόρν φλάουρ

2 κρόκους

40 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. υγρή βανίλια

πρέζα αλάτι

Κρέμα γάλακτος

Φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.

Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς. Ετοιμάζουμε και την κρέμα ακριβώς όπως στα εκλέρ μου  αλλά μισή δόση. Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη.

Εκτέλεση

Βάζω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζω με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα. Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.

Να παγώσει εντελώς και η κρέμα πριν την απλώσουμε στο τσουρέκι. Χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Τελειώνουμε το Τσουρεκο-εκμέκ με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html