Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα

ΥΛΙΚΑ:

1 ζαχαρούχο γάλα

2,5 κουτιά (με το κουτί απ’το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη

2 βανίλιες

6 αυγά

2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

1 κουτ.γλ. κακούλε

1 κουτ.γλ. μαχλέπι

1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)

1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου

200 γραμμ. μαγιά νωπή

1 φακελ. μπέικιν πάουντερ

3 κιλά αλεύρι

3 κουτιά ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μίγμα της κατσαρόλας.Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνω και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει. Πλάθω τα τσουρέκια τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Εγώ στρώνω λαδόκολλα στο ταψί για να μην λερώνονται πολύ τα ταψιά.

Γίνονται ωραία και με γέμιση σοκολάτας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή και τις φωτογραφίες τις έστειλε η φίλη μας Κωνσταντίνα Μαργαρίτη και την βρήκε από την φίλη της Μάιρη Καρακασίδη.

Η συνταγή είναι από εδώ : https://www.sintagespareas.gr/sintages/tsourekia-tis-eyis-apithana.html και μας την έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).