Τσουρέκια

Έτοιμα και τα δικά μου τα τσουρέκια και του χρόνου με υγεία…

Υλικά:
10 αυγά
1 κιλό γάλα
1 κιλό ζάχαρη +1 ποτήρι νερού
Μαγιά 250 γρ. ή 3 καλουπάκια μικρά
200 γρ. φυτίνη
200 γρ. lurpark
1 φακελάκι κακουλε
1φακελακι μαχλέπι
1 κ γλ. αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2κ αλεύρι Robin hood
1.5k αλεύρι Κουλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ έβαλα 2 ποτήρια νερό χλιαρό και έλιωσα τις μαγιές με λίγο αλάτι και αλεύρι όσο χρειάστηκε για να γίνει ένας χυλός για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε μία μεγάλη λεκάνη κοσκίνισα το αλεύρι, έριξα το μαχλεπι, το κακουλε, λίγο αλάτι και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Στη συνέχεια χτύπησα τα αυγά στο μίξερ, έβαλα στην κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί και εκεί έλιωσα και τη ζάχαρη.  Λιώνω και τα βούτυρα σε ένα άλλο κατσαρολάκι και ξεκινάω το ζύμωμα.  Στη λεκάνη με το αλεύρι στο κέντρο έριξα πρώτα τις μαγιες, τα αυγά, το γάλα και τέλος τα βούτυρα. Καθε φορά που έριχνα τα υλικά μου στο κέντρο της λεκάνης έπαιρνα αλεύρι και ζύμωνα.  Είχα ένα μπολ με λίγο σπορέλαιο και έβαζα στα χέρια μου γιατί η ζύμη ήταν αρκετά μαλακή και κολλούσε δεν χρειάστηκε και πολύ ζύμωμα τόσο όσο για να ενωθούν τα υλικά.  Τα σκέπασα να είναι ζεστά και τα άφησα 2 ωρες, τόσο χρειάστηκε.
Στη συνέχεια με το που φούσκωσε η ζύμη έκοψα, επλασα τα τσουρέκια, τα έβαλα στα ταψιά, τα άφησα περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν, στη συνέχει τα αλειψα με κροκο αυγού και λίγο νερό, έριξα σουσάμι και τα έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, βγήκαν 12 τσουρέκια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη  μας Κατερίνα Μαδίκα .