Τσουρέκι Πασχαλινό

Υλικά :

100γρ.μαγια
1κιλο αλεύρι σκληρό για τσουρέκια
500γρ ζάχαρη
500γρ χλιαρό γάλα
5 αυγά
250γρ βούτυρο γάλακτος φρέσκο
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι κακουλε
Ξύσμα απο ενα πορτοκαλί
Το χυμό του πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 μπέικιν
Εκτέλεση :
Στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο μετά ρίχνουμε τη μαστίχα,το μαχλέπι, το κακουλε, το ξύσμα,το χυμό, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και τελος το αλεύρι με το μπέικιν, ζυμώνουμε πολυ καλα. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, εγω τη βάζω σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα… Βγάζω το μείγμα ζυμώνω τα σχέδια μου ,τα τοποθετώ σε λαδόκολλα πανω σε ταψί κουζίνας. Αφήνω να ξεκουραστούν, αλείφω με αυγό και ψήνω μέχρι να ροδίσουν .. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 Τη συνταγη μας έστειλε η κα Στέλλα Παππά