Τσουρέκι Πασχαλινό

Υλικά :
 

100 γρ. μαγιά
1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκια
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. χλιαρό γάλα
5 αυγά
250 γρ. βούτυρο γάλακτος φρέσκο
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι κακουλε
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί
Το χυμό του πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 μπέικιν
Εκτέλεση :
Στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο μετά ρίχνουμε τη μαστίχα,το μαχλέπι, το κακουλε, το ξύσμα,το χυμό, τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν, ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, εγώ τη βάζω σε ζεστό φούρνο για μισή ώρα. Βγάζω το μείγμα ζυμώνω τα σχέδια μου ,τα τοποθετώ σε λαδόκολλα πανω σε ταψί κουζίνας. Αφήνω να ξεκουραστούν, αλείφω με αυγό και ψήνω μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
 Τη συνταγή μας έστειλε η κα Στέλλα Παππά