TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τσουρέκι

Απρ 23, 2021
in Μαγειρική
Τσουρέκι
Share on FacebookShare on Twitter

Τσουρέκι

Υλικά (για 3-4 κανονικά τσουρέκια) :

175 γρ. νερό

100 γρ. γάλα φρέσκο

630-650 γρ. αλεύρι από το super market για τσουρέκια

45 γρ. μαγιά φρέσκια ή 15 γρ. ξερή μαγιά

2 αυγά μέτρια

50 γρ. ζωικό βούτυρο (αγελαδινό ή πρόβειο ή αιγοπρόβειο) σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (δείτε πως την φτιάχνουμε παρακάτω, υπάρχει σημειωση) 

ελάχιστο αλάτι

1/2 κ.γλ. μαχλέπι

1/2 κ.γλ. μαστίχα

1 βανίλια

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ (Πως φτιάχνουμε την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη):

Υλικά:

500γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

200 ml. νερό

1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να βγούνε η πρώτες φουσκάλες βρασμού. Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με βρεγμένο πανάκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά από το 9 στο 3 και βράζουμε για 20 λεπτά. Το βάζουμε σε καθαρό βάζο και το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο. Διατηρείται για 6 μήνες.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε γάλα και νερό και διαλύουμε την μαγιά.

Μετά βάζουμε τα υλικά στο μίξερ με την εξής σειρά :

Γάλα, νερό, μαγιά, τις δύο ζάχαρες, αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και σε κανονική ταχύτητα ανακατεύουμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο, περίπου 15-20 λεπτά.

Αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη με πετσέτα,  να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (να διπλασιαστεί) για 2 ώρες περίπου.

Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι μας, το πατάμε να ξεφουσκώσει και το πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Το αφήνουμε 15-30 λεπτά να φουσκώσει λίγο (γιατί το φούσκωμα γίνεται κυρίως στον φούρνο).

Χτυπάμε ένα ασπράδι και τα περνάμε με το πινέλο.

Προθερμένουμε τον φούρνο, βάζουμε ένα μικρό ταψάκι με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου (το τσουρέκι θέλει υγρασία 75-80 % για να γίνει τέλειο), βάζουμε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς , γυρνάμε τον διακόπτη στις αντιστάσεις πάνω κάτω και τοποθετούμε το τσουρέκι στην χαμηλή σχάρα του Ένα κανονικού μεγέθους τσουρέκι θέλει 30-40 λεπτά για να ψηθεί.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι της Mamangelic Ganassouli Georgia και μας την έστειλε η φίλη μας Κaterina Κaterinaki, της οποίας είναι η εκτέλεση και οι φωτογραφίες.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Δ. Τρικκαίων: Συντηρείται και ομορφαίνει η περιπατητική διαδρομή του Φρουρίου

Δ. Τρικκαίων: Συντηρείται και ομορφαίνει η περιπατητική διαδρομή του Φρουρίου

Πάσχα με Παπαδιαμάντη από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Πάσχα με Παπαδιαμάντη από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Handelsblatt: Τα Ιωάννινα μετατρέπονται σε μια «ελληνική Silicon Valley»

Handelsblatt: Τα Ιωάννινα μετατρέπονται σε μια «ελληνική Silicon Valley»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd