Tσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα

Μάφιν με γεύση τσουρεκιού εύκολα χωρίς ζύμωμα…Μικρά ατομικά τσουρεκάκια πανεύκολα και πεντανόστιμα.   Ότι πρέπει για τον καφέ η το τσάι η για τα παιδάκια σας.  Ανακατεύεις το προηγούμενο βράδυ και το πρωί μόνο ψήσιμο.
Πάμε να δείτε πως τα έφτιαξα είναι πανεύκολα…

Υλικά :
360-370 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή γ.ο.χ

2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη

170 ml γάλα

60 γρ. βούτυρο

1/4 κ.γ. μαστίχα
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. μαχλέπι

1/2 κ.γ. κακουλέ
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού

πρέζα αλάτι
   

Υλικά για την επικάλυψη:
Κρόκο αυγού

1 κ.σ. νερό

σταγόνες σοκολάτας
   

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.   Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.    Ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.   Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.  Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.   Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.    Προσθέτω μέσα σταγόνες σοκολάτας. Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.   Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.   Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ).Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ.    Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.    Αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο.   Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω. Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα. Προσθέτω επάνω σταγόνες σοκολάτας.
Βάζω την ζύμη σε θήκες μάφιν με ένα σκουπ(κουτάλι παγωτού).Προσθέτω επάνω σταγόνες σοκολάτας.   Περιμένω να φουσκώσουν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.    Πάντα ελέγχουμε και εξαρτάται πως ψήνει ο φούρνος μας.
Προσοχή μη τα παρά ψήσετε δεν θα γίνουν αφράτα και θα στεγνώσουν.

Είμαι σίγουρη θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Είναι μια πολύ καλή λύση για τα παιδάκια σας…

                                               «Καλή Επιτυχία elpidas little corner»

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html