TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Tσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα

Μαρ 28, 2017
in Μαγειρική
Tσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα
60
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Μάφιν με γεύση τσουρεκιού εύκολα χωρίς ζύμωμα…Μικρά ατομικά τσουρεκάκια πανεύκολα και πεντανόστιμα.   Ότι πρέπει για τον καφέ η το τσάι η για τα παιδάκια σας.  Ανακατεύεις το προηγούμενο βράδυ και το πρωί μόνο ψήσιμο.
Πάμε να δείτε πως τα έφτιαξα είναι πανεύκολα…

Υλικά :
360-370 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή γ.ο.χ

2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη

170 ml γάλα

60 γρ. βούτυρο

1/4 κ.γ. μαστίχα
1/2 φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. μαχλέπι

1/2 κ.γ. κακουλέ
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού

πρέζα αλάτι
   

Υλικά για την επικάλυψη:
Κρόκο αυγού

1 κ.σ. νερό

σταγόνες σοκολάτας
   

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.   Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.    Ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.   Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.  Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.   Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.    Προσθέτω μέσα σταγόνες σοκολάτας. Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.   Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.   Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ).Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ.    Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.    Αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο.   Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω. Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα. Προσθέτω επάνω σταγόνες σοκολάτας.
Βάζω την ζύμη σε θήκες μάφιν με ένα σκουπ(κουτάλι παγωτού).Προσθέτω επάνω σταγόνες σοκολάτας.   Περιμένω να φουσκώσουν μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.    Πάντα ελέγχουμε και εξαρτάται πως ψήνει ο φούρνος μας.
Προσοχή μη τα παρά ψήσετε δεν θα γίνουν αφράτα και θα στεγνώσουν.

 

Είμαι σίγουρη θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Είναι μια πολύ καλή λύση για τα παιδάκια σας…

                                               “Καλή Επιτυχία elpidas little corner”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Ο απρόσμενος παράγοντας που παίζει ρόλο στο σχήμα και το μέγεθος της μύτης

Ο απρόσμενος παράγοντας που παίζει ρόλο στο σχήμα και το μέγεθος της μύτης

Βεράντα: Καθαρίστε την σε 5 βήματα

Βεράντα: Καθαρίστε την σε 5 βήματα

Έξυπνα tricks για ατίθασα μαλλιά

Έξυπνα tricks για ατίθασα μαλλιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd