ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΡΕ…
Υλικά για στην βάση:
1,1/2 κούπα μπισκότα με ψηφίδες σοκολάτας τριμμένα (εγώ έβαλα τα Αλλατίνη Cookie) 50 γρ. τριμμένη σοκολάτα
5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την γέμιση:
150 γρ. σοκολάτα λιωμένη με 4 κουταλιές σούπας βούτυρο (εγω έκαψα το βούτυρο καλά μέσα στο μπρίκι, το έβγαλα από την φωτιά και έλιωσα την σοκολάτα μέσα με ένα κουτάλι
4 αυγά και 2 κροκαδια
4 κουταλιές αλεύρι
2 βανίλιες
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
600 γρ. κριμ τσιζ
Εκτελεση:
Ανακάτεψα τα τριμμένα μπισκότα με την τριμμένη σοκολάτα και το βούτυρο και τα έστρωσα σε ένα τσέρκι 26 εκ. αφού πρώτα το βουτύρωσα καλά.
Ετοίμασα την γέμιση:
Έλιωσα την σοκολάτα με το βουτυρο. Άδειασα σε ένα μπολ, προσθεσα τα δυο αυγά, την μισή ζάχαρη, την μια βανίλια και το μισό αλεύρι και ανακάτεψα καλά. Άδειασα τα 2/3 του μείγματος μέσα στην βάση με τα μπισκότα. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησα το κριμ τσιζ με την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το υπόλοιπο αλεύρι και τα υπόλοιπα αυγά και κροκαδια. Τελος έριξα και την κρέμα γάλακτος και απλά την έφερα μια βόλτα με το κουτάλι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Άδειασα το λευκό μείγμα επάνω στο σοκολατένιο και στην συνέχεια έριξα σταδιακά και το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα που είχα κρατήσει από πριν. Με ένα μαχαίρι έκανα κύκλους για να δώσω το σχήμα μαρμπρε. Έψησα στον φούρνο για 1,20 λεπτά στους 160 βαθμούς. Πασπάλισα με λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.