Τσίσα και κακά στην τουαλέτα από… μωρά

Ειμαι η Μαργαριτα, ειμαι 36 ετών και εχω 5 παιδια. Συγχαρητηρια για τη σελιδα, ειναι πολυ χρησιμη και γνωριζουμε και αλλες μανουλες και μοιραζομαστε αποψεις και εμπειριες.

Δεν ειμαι ειδικος, απλα ειμαι μαμα. Ισως λιγο εμπειρη με 20 χρονια γαμου και 5 παιδια!! Αυτη ειναι μια εμπειρια μου που ειμαι σιγουρη οτι θα σας βοηθησει!

Λοιπον, οταν εισαι 18 χρονων βλεπεις τα πραγματα καπως διαφορετικα και αντιδρας. Οταν στα 18, λοιπον, εκανα τον γιο μου, η πεθερα μου μου ειπε οτι πρεπει απο 2 μηνων να μαθει να κανει την αναγκη του.

«Δεν παμε καλα» ειπα «σιγα μην κανω βλακειες με το παιδι» Καλα καλα δεν μπορουσα να το πιασω, θα μαθαινε να κανει την αναγκη του; Δεν γινονται αυτα… Φυσικα δεν το εκανα και ο γιος μου έκοψε την πάνα 3 χρονων!

Οταν εκανα την κορη μου ημουν 20! Οχι εμπειρη, αλλα πιο ηρεμη και δεν αντεδρασα οταν μου το ξαναειπε… Μολις η μικρη πηγε 2,5 μηνων ξεκινησαμε…

Πρωτα στο κρεββατι ή την αλλαξιερα οπου αλλαζουμε το μωρακι, του ανοιγουμε την πανα και περιμενουμε… Θαυματα δεν γινονται απο τη μια στιγμη στην αλλη… Απλα τακτικα το παμε στην αλλαξιερα, το ανοιγουμε και περιμενουμε… Συνηθως οταν τους ανοιγεις το μπεμπιλινο τους φευγουν… Οποτε γελας και λες μπραβοοοοοοοο!!!! 

Γενικα, οπως τα μωρα κανουν ηχους, ετσι και οι μανουλες πρεπει να κανουν ηχους… Οπως γκγκγκγ για κακα και φσσφσ για τσισα.

Μερικα μωρακια εχουν στανταρ ωρες που κανουν κακακια τους… Τοτε αυτο το μωρακι το παμε στην τουαλετα την ωρα που θελει.. Υπαρχουν και τα μωρακια σαν την μπεμπα μου η οποια ειναι δυκοιλια! Τοτε θελεις προσπαθεια!

Λοιπον καθε που ειναι να αλλαξεις πάνα, πας πρωτα στην τουαλετα! Στην οποια βαζουμε την βαση αυτη που πηγαινει πανω στο καπακι και ειναι μαλακη! Βαζουμε το μωρο (που το κραταμε παντα δεν το αφηνουμε ΠΟΤΕ!) Το θεμα που ξεκιναμε τοσο νωρις ειναι οτι οταν ειναι τοσο μικρο, εκει που το βαζεις εκει μενει… Αμα μεγαλωσει, 8-9 μηνων, δεν καθεται και θελει να φυγει….

Το ξερω οτι οι μανουλες εργαζονται και δεν ειναι στο σπιτι να κανουν αυτο το πραγμα συνεχεια… Ομως μπορει η γιαγια που κραταει το μωρακι ή ο μπαμπας ή οποιος ειναι στο σπιτι. Το θεμα ειναι να το πηγαινεις συχνα… Οχι καθε μιση ωρα, ουτε ομως μια φορα την μερα… Συχνα οπως πηγαινουμε κι εμεις

Επικοινωνηστε με τα μωρακια, θα δειτε οτι μπορουν απο μικρα να καταλαβουν τα παντα

Γενικα το θεμα ειναι οτι οι πάνες είναι ακριβές και πλεον δεν υπαρχουν χρηματα… Εμεις πλεον απο 8 μπεμπιλινα, ειμαστε στα 4 μονο!!

Οσο πιο νωρις ξεκινησετε, τοσο πιο γρηγορα θα μαθει.. Απλα οταν ξεκινησετε, μην το αφησετε, γιατι θα πατε παλι στην αρχη!!! Πρεπει να ειστε σταθερες στην προσπαθεια που κανετε και θα ανταμοιφθείτε.. Δεν ειναι κοπος, ειναι τροπος! Απλα κανουμε τους ηχους και λεμε μπραβο, οτι και αν κανει… Οταν ειμαστε εκτος σπιτιου ή περιμενει απο μονο του ή αν ειμαστε επισκεψη, το πηγαινουμε τουαλετα!! Ετσι κι αλλιως τα μωρακια που ειναι τοσο μικρα, δεν τα βγαζουμε πολυ εξω για να μην κολλησουν ιωσεις! Οποτε στην τουαλετα μας δεν υπαρχει φοβος..

Μετα απο ολα αυτα η καθε μανουλα θα μπορεσει μονη της να βαλει μια σειρα! Πιστευω να βοηθησα!!

Σας ευχαριστω που με ακουσατε, καλη επιτυχια στα μωρακια και τις μανουλες!!!

Μην αμφιβαλλετε!! Θα εκπλαγειτε!!

πηγή : http://www.eimaimama.gr/2012/01/tsisa-kai-kaka-stin-toualeta-apo-mwra.html