Τσιπούρες στο φούρνο

Είχα μεγάλη αγωνία για το αν θα καταφέρω να ψήσω σωστά μεγάλο,ολόκληρο ψάρι(μόνο τηγανητά ,πανέ φιλέτα έκανα ως τώρα) Νομίζω ότι το πέτυχα,αλλά περιμένω με αγωνία και τη δική σας γνώμη!

ΥΛΙΚΑ :

2 μεγάλες τσιπούρες(περίπου 700 γρ.)

1 σκόρδο τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

ελαιόλαδο

χυμό από 3 λεμόνια

φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικα για τη σως:

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα

σκόρδο τριμμένο

αλάτι

χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Άλειψα τα ψάρια με ελαιόλαδο,λεμόνι και σκόρδο τριμμένο και πρόσθεσα αλάτι,πιπέρι και πολλή ρίγανη. Στη συνέχεια έστρωσα λαδόκολλα σε ταψί και έψησα στον αέρα στους 180,για περίπου μία ώρα,γυρνώντας ανά διαστήματα τα ψάρια (οδηγία της αγαπημένης μου σεφ Δέσποινας Γραμμέλη) . Στη συνέχεια σε ένα μπολάκι ανακάτεψα όλα τα υλικά για τη σως. Σέρβιρα το ψάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι και συνόδεψα με τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα. Βγήκε πολύ νόστιμο

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.