Τσέπες σφολιάτας με μαρμελάδα…
Πανεύκολη συνταγή, ιδανικό πρωινό ή σνακ με 3 υλικά…
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
300 γρ.μαρμελάδα της αρεσκείας μας
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω ένα φύλλο σφολιάτας στα τέσσερα.
Βάζω από μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα στην άκρη του κάθε κομματιού.
Αλείφω με ένα πινελάκι ή με το χέρι νερό γύρω γύρω.
Με ένα μαχαίρι χαράζω και κόβω 3-4 γραμμές την άλλη άκρη του φύλλου (δείτε φωτο)
Παίρνω την κομμένη πλευρά και την διπλώνω πάνω στην μαρμελάδα. Πατάω με το δάχτυλό μου να κολλήσει γύρω γύρω το φύλλο με το νερό. Αλείφω την επιφάνεια με αυγό και ψήνω στους 180 για 35 λεπτά.
Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Σήμ.: Στο σημείο πριν το ψήσιμο μπορώ να τα αποθηκεύσω στην κατάψυξη και τα ψήνω απευθείας παγωμένα στον ίδιο χρόνο.
Τρώγονται το ίδιο απολαυστικά και τις επόμενες δύο μέρες.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας η Σόφη Τσιώπου.