Τρουφάκια γλυκοπατάτας

Ποιος είπε πως η νηστεία είναι δύσκολη και μας φέρνει σε δύσκολη θέση.  Είτε για κέρασμα είτε για εμάς όταν θέλουμε ένα γλυκάκι για τον απογευματινό καφέ μας και όχι μόνο. Ελάτε να φτιάξουμε τα πιο τέλεια νηστίσιμα τρουφακια…

Υλικά

2 γλυκόπατάτες κόκκινης ποικιλίας

1 κούπα άχνη ζάχαρη κοιμισμένη

1 κούπα ινδοκαρυδο & 1 ακόμα για το πέρασμα στα τρουφακια μας

αμύγδαλα για την μέση

1/2 κούπα σταφίδες

1/2 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Βραζω τις γλυκοπατάτες και τις τριβω στο τρίφτη στην χοντρή πλευρά του. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί εκτος την μια κούπα ινδοκαρυδο και τα αμύγδαλα.  Πλαθω μπαλιτσες που στη μέση κάθε μιας τοποθετώ ένα αμύγδαλο ολόκληρο ελαφρά καβουρδισμένο. Περναω κάθε τρουφακι από ινδοκαρυδο και τα αφήνω δύο ώρες στο ψυγείο να σταθούν και σερβίρω.

Σημείωση: Εγώ βρεχω τα χέρια κάθε φορά που τα πλαθω με λίγες σταγόνες κονιάκ για έξτρα άρωμα και γεύση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.