TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Τρόφιμα που έγιναν της μόδας

Αυγ 30, 2017
in Διατροφή
Τρόφιμα που έγιναν της μόδας
Share on FacebookShare on Twitter

Τρόφιμα που έγιναν της μόδας!

του Εμμανουήλ Δημητρούλη Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Τα άτομα που ασχολούνται με τη διατροφή τους πάντα είναι έτοιμα για το επόμενο superfood. Όπως στο χώρο της μόδας έτσι και στη διατροφή υπάρχουν τάσεις. Θα έχετε πατρατηρήσει ότι κάθε χρόνο κάποια τρόφιμα προβάλλονται πολύ σαν τα νέα supefoods, κάποια δικαίως κάποια όχι και τόσο διακαιολογημένα. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα superfoods που φέρουν σοβαρά πλεονεκτήματα στη διατροφή μας και θεωρούνται αρκετά cool αυτή την περιόδο.

Αγάβη (agave)

Το σιρόπι αγάβης είναι υποκατάστατο ζάχαρης που παράγεται από κακτοειδή. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη στην παρασκευή γλυκών. Κάθε κούπα σιροπιού αγάβης έχει το ίδιο θερμιδικό περιεχόμενο με μια κούπα ζάχαρης. Ωστόσο η αγάβη έχει 1.5 φορά τη γλυκύτητα της ζάχαρης, οπότε χρειάζεται μικρότερη ποσότητα για το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με τη ζάχαρη. Επιπλέον, ενώ η ζάχαρη έχει γλυκαιμικό δείκτη 65, η αγάβη έχει από 15 μέχρι 30 και έτσι μεταβολίζεται καλύτερα καθώς δεν προκαλεί απότομες αυξήσεις στη γλυκόζη του αίματος.

Γάλατα (ροφήματα) ελεύθερα λακτόζης

Σε άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και σε αυτούς που θέλουν να αποφεύγουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων το γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, φουντουκιού, βρώμης και σόγιας είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Λόγω άγχους και κακών διατροφικών συνηθείων η γαστρεντερική οδός πολλών ανθρώπων είναι αρκετά ευαίσθητη με αποτέλεσμα τα προϊόντα με λακτόζη να προκαλούν προβλήματα πέψης. Σε αυτά τα άτομα τα παραπάνω γάλατα και ειδικά αυτό του ρυζιού γίνεται πολύ εύκολα και ευχάριστα ανεκτό. Τα γάλατα αμυγδάλου και φουντουκιού περιέχουν και ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης, καθιστώντας τα ιδανικά για άτομα που αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα. Κάποια από αυτά τα γάλατα περιέχουν προσθήκη ζάχαρης σε κάποιο βαθμό και καλό είναι να αποφεύγονται, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Κινόα

Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα προϊόντα ολικής αλέσεως βοηθούν την πέψη και την καλή μεταβολική λειτουργία. Η κινόα είναι ένα προϊόν ολικής άλεσης που έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλές και τείνει να αντικαταστήσει το ρύζι και το καστανό ρύζι σαν συνοδευτικό φαγητού. Σε σχέση με το ρύζι, το ψωμί, τα μακαρόνια περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες και υψηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης.

Σπόροι chia

Οι σπόροι chia περιέχουν υψηλή ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Επιπλέον, είναι μία πολύ σημαντική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων. Δεν περιέχουν γλουτένη και μπορούν να προστεθούν και να καταναλωθούν μαζί με οποιοδήποτε τρόφιμο.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι ένα φυτικό έλαιο που περιέχει πολλές θερμίδες και από τα 15 γρ. λίπους που περιέχει η κάθε κουταλιά σούπας τα 13 είναι κορεσμένα λιπαρά και γι αυτό το λόγο μέχρι πρότινος αποτελούσε λίπος προς αποφυγή. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα κορεσμένα λιπαρά οξέα του λαδιού καρύδας είναι μέσης αλύσου και όχι μακράς αλύσου όπως είναι τα κορεσμένα του κρέατος και άλλων λαδιών. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα μέσης αλύσου φαίνεται να αυξάνουν το μεταβολισμό και να επιβραδύνουν την πέψη, αυξάνοντας το αίσθημα κορεσμού. Επίσης, το λαυρικό οξύ που περιέχεται στο λάδι καρύδας βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ φάνηκε να βελτιώνει την αντοχή και την ταχύτητα σε κάποια αθλήματα, όπως η ποδηλασία.

Πηγή: zougla.gr & http://babyradio.gr/paidi-kai-diatrofi/trofima-pou-eginan-tis-modas/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του
Διατροφή

Γιατί να μην καταναλώνετε τον κουρκουμά με αυτόν τον τρόπο – Χάνετε τα οφέλη του

Απρ 23, 2025
Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε
Διατροφή

Τρέξιμο και διατροφή – 8 τρόφιμα και ροφήματα που πρέπει να αποφεύγουμε

Απρ 22, 2025
Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό
Διατροφή

Οι τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Απρ 21, 2025
3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;
Διατροφή

3 απρόσμενες τροφές που «καταστρέφουν» τον εγκέφαλο μετά τα 40 – Πώς να τον προστατεύσετε;

Απρ 20, 2025
Πόσο παχαίνει η κάθε μπύρα: Θερμίδες ανά τύπο – Τι ισχύει αν δεν έχει αλκοόλ
Διατροφή

Πόσο παχαίνει η κάθε μπύρα: Θερμίδες ανά τύπο – Τι ισχύει αν δεν έχει αλκοόλ

Απρ 19, 2025
Σάκχαρο: 8 τροφές που το μειώνουν φυσικά και αποτρέπουν τον διαβήτη
Διατροφή

Σάκχαρο: 8 τροφές που το μειώνουν φυσικά και αποτρέπουν τον διαβήτη

Απρ 18, 2025
Next Post
Τριχόπτωση: 7+2 λόγοι που ευθύνονται

Τριχόπτωση: 7+2 λόγοι που ευθύνονται

4 Υπέροχες ιδέες διακόσμησης με ξύλα κανέλας

4 Υπέροχες ιδέες διακόσμησης με ξύλα κανέλας

Η ντοματιά “προκαλεί κανιβαλισμό στις κάμπιες”

Η ντοματιά “προκαλεί κανιβαλισμό στις κάμπιες”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd