Tροφές που σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα

Αναρωτιέστε ποιο είναι το πρόβλημά σας και πολύ συχνά ξυπνάτε στη μέση της νύχτας και δεν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε; Ενας πολύ πιθανός λόγος είναι ότι έχετε έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών.

Η αϋπνία πολύ συχνά προκαλείται από την έλλειψη μαγνησίου στο σώμα. Μελέτες έχουν δείξει πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα με τον ύπνο αυξάνεται και οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν λύση στα υπνωτικά χάπια. Ομως, ένας μεγάλος αριθμός υπνωτικών χαπιών μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία σας κι έτσι θα πρέπει να είναι η τελευταία σας επιλογή αν έχετε πρόβλημα ύπνου.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ύπνου, ωστόσο o πιο συχνός είναι το άγχος. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι με την πρόσληψη κατάλληλων θρεπτικών ουσιών μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ; Πάρτε μια ποσότητα των παρακάτω θρεπτικών ουσιών:

Μαγνήσιο.

Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει την ποιότητα του ύπνου σας, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Μπορούμε να βρούμε μαγνήσιο, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, την κολοκύθα και το σουσάμι, τα φασόλια και τα όσπρια, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, καθώς και σε ορισμένα είδη ψαριών.

Κάλιο.

Το κάλιο μπορεί να σας βοηθήσει να μην ξυπνάτε στη μέση της νύχτας. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που παίρνουν συμπληρώματα καλίου, κοιμούνται πολύ ήρεμα. Οταν αναφερόμαστε στο κάλιο, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η μπανάνα. Οι μπανάνες είναι μια πολύ καλή πηγή καλίου, αλλά πολύ καλύτερες πηγές είναι τα φασόλια, τα όσπρια και οι πατάτες φούρνου.

Βιταμίνη D.

Η βιταμίνη D θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε ξεκούραστοι κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Η χρόνια κόπωση είναι συχνά αποτέλεσμα της έλλειψης βιταμίνης D. Η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι ο ήλιος, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή, έχοντας κατά νου τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Μιλώντας για τα τρόφιμα, υπάρχουν αρκετές καλές πηγές βιταμίνης D και ένα από τις καλύτερες θεωρούνται ότι είναι τα εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο σολομός και ο τόνος.

ΠΗΓΗ : www.medinova.gr

πηγή :https://www.giatros-in.gr/2022/03/07/trofes-poy-sas-voithoyn-na-koimaste-kalytera/