TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Τροφές που καταναλώνουμε με λάθος τρόπο

Σεπ 20, 2020
in Διατροφή
Τροφές που καταναλώνουμε με λάθος τρόπο
Share on FacebookShare on Twitter

Το μαγείρεμα ή το ξαναζέσταμα του φαγητού υποβαθμίζει την θρεπτική αξία των τροφών, γιατί καταστρέφονται ορισμένες βιταμίνες.

Είναι λοιπόν καταρχάς βασικό να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο μαγειρέματος.

Ορισμένα θρεπτικά συστατικά επηρεάζονται περισσότερο από το μαγείρεμα, από άλλα. Το ασβέστιο, για παράδειγμα, είναι αρκετά σταθερό, ενώ η βιταμίνη C, το φολικό, και το κάλιο είναι πιο ευαίσθητα. Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος επηρεάζουν διαφορετικά τα θρεπτικά συστατικά.

Δείτε πώς πρέπει να προετοιμάζετε τα λαχανικά, τις φράουλες, το κρασί, τις τομάτες και τα κατεψυγμένα προϊόντα ώστε να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά τους:

Τα λαχανικά στον ατμό και όχι βραστά: Το μαγείρεμα στον ατμό βοηθά ώστε το μπρόκολο να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά που μας προστατεύουν από τον καρκίνο, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Η σουλφοραφάνη, το φυτικό συστατικό με την αντικαρκινική δράση, βρίσκεται σε λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, η λαχανίδα και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ένα ένζυμο που ονομάζεται μυροσινάση είναι απαραίτητο για την απελευθέρωση της σουλφοραφάνης και όταν μαγειρεύουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μυροσινάση καταστρέφεται. Όταν όμως μαγειρεύουμε στον ατμό, η θερμότητα δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να καταστραφεί το ένζυμο.

Δεν πρέπει να κόβουμε τις φράουλες: Μια ολόκληρη φράουλα περιέχει 8-12% περισσότερη βιταμίνη C, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη C διασπάται όταν έρχεται σε επαφή με το φως και το οξυγόνο. Οι ερευνητές τονίζουν επίσης πως πρέπει να διατηρούμε τις φράουλες στο ψυγείο, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπει την συντήρηση της βιταμίνης στο φρούτο.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το κρασί να «αναπνέει»: Όταν το κόκκινο κρασί έρχεται σε επαφή με τον αέρα για πολλή ώρα, τα ωφέλιμα οργανικά οξέα και οι πολυφαινόλες που περιέχει αρχίζουν να εξασθενούν.

Ντομάτες μαγειρεμένες αντί για ωμές: Η κατανάλωση ντομάτας συνδέεται με το χαμηλό κίνδυνο εγκεφαλικού στους άνδρες, ενώ προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη και θωρακίζει τον εγκέφαλο ενάντια στη φθορά του χρόνου. Όταν μαγειρεύουμε την τομάτα αυξάνονται τα επίπεδα λυκοπενίου. Αυτό το θρεπτικό συστατικό έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Πρέπει να μαγειρεύουμε την ντομάτα σε ελαιόλαδο, καθώς το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτό. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τα λίπη ώστε το σώμα μας να το απορροφήσει σωστά.

Τα κατεψυγμένα είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα: Δεν είναι μόνο τα φρέσκα προϊόντα θρεπτικά και υγιεινά, τονίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών (πολυφαινόλες, βιταμίνη C και βήτα-καροτένιο). Όσο περνούν οι μέρες, τα θρεπτικά συστατικά των τροφών αλλάζουν μορφή κι έτσι μερικές φορές είναι καλύτερο να καταναλώνουμε προϊόντα που καταψύχονται πολύ φρέσκα. Έτσι διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τη θρεπτική τους αξία.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

πηγή:https://www.giatros-in.gr/2020/09/19/trofes-poy-katanalonoyme-lathos-tropo-foto/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη
Featured

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη

Ιούλ 2, 2025
Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό
Διατροφή

Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό

Ιούλ 1, 2025
Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου
Διατροφή

Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου

Ιούν 30, 2025
Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια
Διατροφή

Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια

Ιούν 29, 2025
5 ιδέες για το πιο αντιφλεγμονώδες πρωινό γεύμα που φάγατε ποτέ
Διατροφή

5 ιδέες για το πιο αντιφλεγμονώδες πρωινό γεύμα που φάγατε ποτέ

Ιούν 28, 2025
Άνοια: Τα 3 χόμπι που λειτουργούν ως «ασπίδα» προστασίας
Διατροφή

Άνοια: Τα 3 χόμπι που λειτουργούν ως «ασπίδα» προστασίας

Ιούν 27, 2025
Next Post
Σπαρακτικό το τελευταίο “αντίο” στο 16 μηνών βρέφος που χάθηκε στην Πατρών Πύργου – Χωρίς τους γονείς του η κηδεία

Σπαρακτικό το τελευταίο “αντίο” στο 16 μηνών βρέφος που χάθηκε στην Πατρών Πύργου – Χωρίς τους γονείς του η κηδεία

Κακοκαιρία «Ιανός»: Θάφτηκε από πέτρες και λάσπη το χωριό Ασσος στην Κεφαλονιά

Κακοκαιρία «Ιανός»: Θάφτηκε από πέτρες και λάσπη το χωριό Ασσος στην Κεφαλονιά

Πώς θα παρακινήσετε τα αγόρια να διαβάζουν για το σχολείο χωρίς γκρίνια

Πώς θα παρακινήσετε τα αγόρια να διαβάζουν για το σχολείο χωρίς γκρίνια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd