Τρεις θαλασσινοί προορισμοί για οδικές αποδράσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σηματοδοτεί -κατά κάποιον τρόπο- την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Ο λόγος, φυσικά, είναι πως η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά, οι παραλίες μας περιμένουν για τις πρώτες μας καλοκαιρινές βουτιές και η πρώτη επίσημη αργία του καλοκαιριού είναι γεγονός.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει η πιο σωστή έναρξη του φετινού καλοκαιριού, εάν όχι με μία ολιγοήμερη απόδραση εκτός πόλης, μακριά από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας;

Μπορεί, λοιπόν, όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, οι προορισμοί που συγκεντρώνουν περισσότερους επισκέπτες να είναι τα ελληνικά νησιά, ωστόσο, σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πανέμορφα μέρη για να αποδράσουμε οδικώς είτε με το ταίρι μας, είτε με την οικογένειά μας ή με την παρέα μας, προορισμοί που καλύπτουν κάθε γούστο.

Ολιγοήμερη απόδραση στο Νότιο Πήλιο

Το Πήλιο είναι πανέμορφο κάθε εποχή του χρόνου, καθώς συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έχει υπέροχο φαγητό και μοναδικά γραφικά χωριά. Ωστόσο, τώρα το καλοκαίρι, το Νότιο Πήλιο έχει επισκέπτες από κάθε μέρος της Ελλάδας, οι οποίοι ανυπομονούν να δουν από κοντά τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά, τα όμορφα φυσικά τοπία και τις πεντακάθαρες παραλίες, που συνθέτουν το σκηνικό, το οποίο θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Ομολογουμένως, οι Μηλιές, που βρίσκονται στα 400 μέτρα υψόμετρο, είναι από τα πιο γνωστά χωριά της ευρύτερης περιοχής, παρόλα αυτά, στο Νότιο Πήλιο, υπάρχουν φανταστικά παραθαλάσσια χωριά, που αξίζει να επισκεφτούμε αυτό το τριήμερο. Ανάμεσα στα must visit του Πηλίου είναι η Κυριακή, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι για όσους θέλουν να απολαύσουν την ηρεμία που προσφέρει το μέρος, καθώς και το χωριό Κόττες, για ήσυχες και οικογενειακές διακοπές, με μικρά σπίτια δίπλα στη θάλασσα και ταβερνάκια για να απολαύσει ο επισκέπτης φρέσκο ψάρι.

Ανέμελες στιγμές στο Πόρτο Γερμενό

Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως δεν είναι απαραίτητο να μπούμε σε πλοίο για να χαρούμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ο δρόμος προς το Πόρτο Γερμενό μπορεί να είναι ελικοειδής και σε σημεία ανηφορικός, αλλά μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά θα βρισκόμαστε σε υπέροχα τιρκουάζ νερά, στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου.

Η Ψάθα και ο Σχίνος είναι διάσημες παραλίες με γαλανά νερά, beach bars και ταβερνάκια στα οποία θα απολαύσουμε γευστικά πιάτα και νόστιμους μεζέδες, ενώ για εμάς που θα βρεθούμε σε εκείνα τα μέρη, μία επίσκεψη στο Προσήλιο, μια μικρή παραλία στο τέλος της ακτογραμμής του Πόρτο Γερμενό, η οποία αφήνει σε πολλούς την αίσθηση ότι βρίσκονται κάπου στις Κυκλάδες, είναι απαραίτητη.

Εξόρμηση στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Η Μονεμβάσια βρίσκεται στον νομό Λακωνίας, είναι γνωστή και ως «το Γιβραλτάρ της Ανατολής», έχει μία μοναδική ομορφιά, σαγηνεύοντας τους επισκέπτες από την πρώτη τους επίσκεψη. Οι βόλτες στα γραφικά καντούνια της Καστροπολιτείας θα μας κάνουν να νιώσουμε πως ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο.

Περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια θα δούμε τις κατοικίες παλιών αρχοντικών και βυζαντινές εκκλησίες, ενώ συγχρόνως θα απολαύσουμε βουτιές, στην παραλία του χωριού Ασωπός και στη «Βλυχάδα» στο χωριό Ράχες, τις οποίες προτιμούν και οι ντόπιοι.

Όπως κάθε τριήμερο, έτσι και αυτό του Αγίου Πνεύματος, προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για ξεκούραση, χαλάρωση και αποδράσεις μακριά από τους αγχωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας στην Αθήνα. Ας τις εκμεταλλευτούμε, λοιπόν για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/bombplus/travel/story/1321998/treis-thalassinoi-proorismoi-gia-odikes-apodraseis-to-triimero-toy-agioy-pneymatos