Τριπόταμο: Το χωριό με τις πολλές ομορφιές και τη μεγάλη ιστορία

Κοντά στα «σύνορα» Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, σε απόσταση 61 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι, βρίσκεται χτισμένο το Τριπόταμο.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, μέσα σε πλούσια βλάστηση και απέραντα δάση και φυσικά με μοναδική θέα στην τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών.

Τα σπίτια λες και χάνονται μέσα στα απέραντα δάση, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του.

Αν κάνετε μια βόλτα μέσα στο χωριό θα δείτε τα πέτρινα σπίτια με τις μεγάλες αυλές και τα περιβόλια.

Το χωριό είναι γνωστό και με το παλαιότερο όνομά του, Τατάρνα, και για αυτό υπάρχει και το ομώνυμο μοναστήρι.

Το μοναστήρι της Τατάρνας βρίσκεται κοντά στη θέση παλαιού βυζαντινού μοναστηριού και αποτέλεσε καταφύγιο πολλών κλεφτών και αρματωλών.

Έχει ενδιαφέρον: Στο χωριό λειτουργεί λαογραφικό μουσείο, στο οποίο εκτίθενται πολλά και ενδιαφέροντα αντικείμενα από την καθημερινότητα των κατοίκων.

Τι να δοκιμάσουμε: Εκλεκτά κρασιά και κρέατα της περιοχής, είναι σίγουρα τα δυο προϊόντα που θα τραβήξουν την προσοχή σας. Από εκεί και πέρα θα βρείτε παραδοσιακά ζυμαρικά, μέλι και γλυκά του κουταλιού.

info

Φωτογραφίες: http://tripotamo.blogspot.gr, facebook.com/syllogosneontripotamou/, http://ellinika-xwria.blogspot.gr/

πηγή :http://www.mariailiaki.gr/20054-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86/