Τρικαλινοί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας απαίτησαν μέτρα κατά της ακρίβειας και πραγματικές αυξήσεις μισθών

Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και λήψη μέτρων για την ακρίβεια, απαίτησαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης.

Το Εργατικό Κέντρο μετά την εκλογή της νέας διοίκησης διοργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση με τη συμμετοχή εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φοιτητών, συνταξιούχων αλλά και πλημμυροπαθών από τις περιοχές της Φαρκαδόνας και των Μεγάλων Καλυβίων.

Την απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι Σωματείων, Επιτροπών και Ενώσεων, ζητώντας από την κυβέρνηση μέτρα για την ακρίβεια και πραγματικές αυξήσεις μισθών που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Η απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί σημαντικό σταθμό κλιμάκωσης μπροστά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς που ήδη έχουν αποφασίσει τα σωματεία να γιορτάσουν αγωνιστικά τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη, με απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων και σωματείων.

Στην συγκέντρωση την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων Δημήτρης Αρμάγος, επικεντρώνοντας αρχικά την προσοχή στην πρόσφατη εκλογή της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

«Βρισκόμαστε εδώ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Γιατί; Το Εργατικό Κέντρο γύρισε σελίδα! Οι ταξικές δυνάμεις μετά από πολύχρονο, επίμονο και αταλάντευτο αγώνα πήραν το τιμόνι στη διοίκηση του εργατικού κέντρου. Είναι μία μεγάλη επιτυχία του εργατικού κινήματος του νομού μας στο ταξικό του αγώνα. Με νέα ορμή και ενθουσιασμό κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Αυτή η επιτυχία οφείλεται σε πάρα πολλούς, πρώτα και κύρια στις προσπάθειες των εργαζόμενων των πιο πρωτοπόρων σωματείων.», σημείωσε ο νέος πρόεδρος.

Ο ίδιος εκτόξευσε τα πυρά κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι εξαπατούν την κοινωνία και το λαό.

«Μας λέει η κυβέρνηση και καθημερινά φροντίζουν Μ.Μ.Ε με το αζημίωτο πάντα να τονίζουν πόσο πασχίζει για το λαό και τα προβλήματά του. Ότι αύξησε τους μισθούς και τις συντάξεις, ότι ξεπάγωσε τις τριετίες, ότι δίνει επιδόματα στα παιδιά για να σπουδάσουν και άλλα πολλά. Όμως «πάντα λελογισμενα» «πάντα μέσα στα πλαίσια των δημοσιοικονομικών δυνατοτήτων της οικονομίας για να μην εκτροχιαστεί».

Ψέματα και κοροϊδία. Εξαπατούν τους εργαζόμενους και το λαό.

 Εκεί που θέλουν, στο κεφάλαιο και σου επιχειρηματικούς κολοσσούς έχουν και μοιράζουν διάφορα οικονομικά πακέτα. Για εμάς ότι περισσέψει από το μεγάλο φαγοπότι με ότι ψίχουλα πέσουν κάτω από το τραπέζι.».

Μεταξύ του διεκδικητικού απεργιακού πλαισίου συγκαταλέγονταν: