ΤΡΙΚΑΛΑ: Θανατηφόρο δυστύχημα | Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Τρικάλων

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Τρικάλων μετά το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στα Τρίκαλα όπου έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος Τρικαλινός.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων του Νομού μας, εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εργάτη ελαιοχρωματιστή Π. Ευ. 55 χρονών, που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη 14 Μάρτη σε νεοαναγερθήσα πολυκατοικία στο κέντρο των Τρικάλων.

Καταγγέλλουμε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, την ώρα της εργασίας του που προστίθεται στον κατάλογο των θυσιών των εργατών που πληρώνουν με το αίμα τους ..για ένα μεροκάματο…. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή των Τρικάλων, ακόμα ένας συνάδελφός μας έχασε τη ζωή του αλλά και πολλοί επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί εργατών. Μέσα σε 1 χρόνο είχαμε 3 θανάτους εργατών στην εργασία τους.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων, με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα στη περιοχή μας θα απαιτήσει άμεσα τα επόμενα 24ωρα συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΕΠΕ και το Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας , την άμεση διακοπή όλων των εργασιών στο χώρο της κατασκευής Πολυκατοικίας, για την τιμωρία των υπευθύνων και τη άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Απαιτούμαι να ελεγχθεί αν υπήρχε έλλειψη μέτρων προστασίας στην οικοδομή, αν υπήρχε τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας για αυτά τα έργα τα οποία από τη φύση τους έχουν ειδικές απαιτήσεις.

Πως επιβλέπονται και εκτελούνται από τους εργοδότες και τους κρατικούς Φορείς, υπάρχει έλεγχος και πλαίσιο λειτουργίας, εργαλεία και μέσα προστασίας που πρέπει να χρησιμοποιούνται στην εκτέλεση αυτών των εργασιών;

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φέρει νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την δουλειά ήλιο με ήλιο, δηλαδή ανοίγοντας το δρόμος για να γίνει τους χώρους δουλειάς ιδιαίτερα των χειρωνακτικών εργασιών μακελειό από δυστυχήματα.

Το Συνδικάτο θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας για ότι χρειαστεί στα πλαίσια της ανθρώπινης ταξικής αλληλεγγύης.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε και παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας του Νομού μας

Η συνάντηση που απαιτούμε θέλουμε να αναδείξει τα θέματα και θα προβάλουμε τις διεκδικήσεις για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα και γενικότερα στην ασυδοσία του κέρδους όπου σ’ αυτό το βωμό θυσιάζονται μέτρα προστασίας της υγείας και όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

 

ΣΟΚ: Τραγικός θάνατος 53χρονου σε οικοδομή στα Τρίκαλα