Τρίκαλα: Ρομά γρονθοκόπησε διασώστη του ΕΚΑΒ που πήγε να παραλάβει τραυματισμένες γυναίκες

Απρόκλητη επίθεση από ΡΟΜΑ δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ που πήγε να παραλάβει ασθενείς στον οικισμό του Κηπακίου στα Τρίκαλα ανήμερα του Πάσχα. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για να παραλάβει δύο γυναίκες οι οποίες είχαν δεχθεί ξυλοδαρμό. Το ασθενοφόρο έφτασε και την ώρα που το πλήρωμα έβαζε τη μία από τις δύο γυναίκες ΡΟΜΑ στο φορείο ο ένας εκ των ΕΚΑΒιτών δέχθηκε επίθεση. Άνδρας ΡΟΜΑ του επιτέθηκε απρόκλητα και βίαια χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι. Παρά το περιστατικό οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τις δύο τραυματισμένες γυναίκες τις οποίες και μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Ο ΕΚΑΒίτης δέχθηκε την ιατρική φροντίδα που του παρασχέθηκε και πήρε αναρρωτική άδεια δεδομένης της κατάστασής του. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Το περιστατικό, όπως είναι φυσικό, έχει αναστατώσει τους ΕΚΑΒίτες που ζητούν με έγγραφό τους προς το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας με το οποίο ζητούν να συνοδεύονται από περιπολικό κάθε φορά που πάνε να παραλάβουν περιστατικό από τους οικισμούς των ΡΟΜΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί νωρίτερα, όπου είχε κληθεί η Αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας όπου και δέχθηκαν επίθεση τρεις αστυνομικοί ο οποίοι πήγαν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.