Τρίκαλα: Καθηγητής ηλεκτροδοτεί το σπίτι του από τον… ήλιο-Πρωτοποριακή εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού σε μονοκατοικία στον Πυργετό

Μία πρωτοποριακή εγκατάσταση φωτοβολταϊκού έχει τοποθετηθεί σε ιδιόκτητη μονοκατοικία στον Πυργετό Τρικάλων. Ο Στέφανος Μπουλογεώργος, Καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής  Απθ με Μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης αποφάσισε να εκμεταλλευτεί να μετατρέψει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και να το εκμεταλλευτεί προς όφελος του οικογενειακού προϋπολογισμού αλλά και του περιβάλλοντος.
“Στην ιδιόκτητη μονοκατοικία μου στον Πυργετό έχω τοποθετήσει Φωτοβολταϊκά συστήματα εδώ και δέκα περίπου χρόνια φιλικά στο περιβάλλον γίνεται μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμβάλουν στην σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος. Ο γιος μου Φώτης καθότι Μαθηματικός με φαντασία εκμεταλλεύεται μια άλλη διάσταση φορτίζοντας από μια κοινή μπρίζα το e scooter pro….. Το οποίο έχει αυτονομία 30 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Συμβάλει έτσι στο να διατηρηθεί το περιβαλλον καθαρό… Γιατι δεν ανήκει σε μας αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Δημιουργούμε στο παρόν…. Με περιβαλλοντική ευαισθησία Καθορίζουμε ένα ευοίωνο μέλλον…” μας λέει ο ίδιος.
Μετρητής ρευματος που παράγεται και άλλος που καταναλώνει η μονοκατοικία
Μετρητής ρευματος που παράγεται και άλλος που καταναλώνει η μονοκατοικία
Ο Φώτης με το e scooter pro το οποίο αναδιπλώνεται επίσης…

Δορυφορική εικόνα της μονοκατοικίας…

Control panel… Εμφανίζεται η παραγωγη ρεύματος ανά ημέρα… Μήνα… Έτος… Και η συνολική από έναρξης του έργου