Τρίκαλα: Η εκκλησία που έχει μεγαλύτερη κλίση από τον Πύργο της Πίζας-Νιώθεις ναυτία μόλις πατήσεις το πόδι σου στα σκαλιά του Ναού (φωτό)

Ο ιερός ναός της Παναγίας της Θεοτόκου βρίσκεται στο Ροπωτό Τρικάλων. Είναι ο  οικισμός που έχει χαρακτηριστεί «χωριό φάντασμα» καθώς οι κάτοικοί του περισσότερες από 300 οικογένειες) αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν το 2012, μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε την καταστροφή αρκετών σπιτιών.

Κάποια παρέμειναν όρθια και… κυλούν στην πλαγιά του βουνού. Μαζί με τα σπίτια, παρασύρθηκε και ο ιερός ναός της Παναγίας της Θεοτόκου ο οποίος έχει μετακινηθεί πάνω από 200 μέτρα.

Σήμερα  ο ναός γέρνει κυριολεκτικά στην πλαγιά του βουνού με  μία κλίση 17 μοιρών προς τα αριστερά.  Μάλιστα έχει κλίση μεγαλύτερη από τον Πύργο της Πίζας που η κλίση του είναι μόλις 3,97 μοιρών, συγκριτικά.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι μόλις κατέβεις από τον αυτοκινητόδρομο για να φτάσεις στην εκκλησία νιώθεις ζαλάδα και ναυτία. Σαν η βαρύτητα να παίζει… παιχνίδια μαζί σου. Για να σταθείς πρέπει να προσαρμόσεις τη στάση του σώματός σου κι έχεις την εντύπωση ότι είσαι άρρωστος.

Αρχικά όταν επισκεφτήκαμε το χώρο νομίσαμε ότι ήταν απλά δική μας εντύπωση. Όμως συζητώντας το θέμα και με άλλους επισκέπτες, καθώς επίσης κι αναζητώντας σχετικές πληροφορίες σε διάφορα blog ταξιδιωτών όλοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: είναι μία αίσθηση που τη νιώθουν όλοι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επειδή η εκκλησία έχει γίνει viral με τις εικόνες από επισκέπτες που ρίσκαραν τη ζωή τους για μία selfie να κατακλύζουν το διαδίκτυο ο Δήμος έχει σφραγίσει τις εισόδους προκειμένου να αποτρέπουν τις επισκέψεις στο εσωτερικό του ναού.

 

Ροπωτό Τρικάλων: Viral η εκκλησία που έχει μεγαλύτερη κλίση από τον πύργο της Πίζας – ΒΙΝΤΕΟ