TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τραχανάς νηστίσιμος χορταρικών

Αυγ 10, 2023
in Μαγειρική
Τραχανάς νηστίσιμος χορταρικών
Share on FacebookShare on Twitter

Φέτος το είδα πολύ νοικοκυρά είπα ότι θα γεμίσω την αποθήκη μου με καλούδια από τα χεράκια μου για τον χειμώνα. Τελικά θέλω ίσων μπορώ. Μεγάλη υπόθεση το θέλω του κάθε ανθρώπου. Μετά τον κόκκινο τραχανά σειρά έχει ο πράσινος με σπανάκι πιπεριά και σέλινο και κρεμμύδι. Θέλω όσο με έχει ο θεός καλά τα εγγονάκια μου να τρώνε όσο πιο υγιεινά φαγητά μπορώ να τους προσφέρω.

Υλικά
500 γρ. σπανάκι
1 πιπεριά πράσινη
λίγα κλαράκια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
600 γρ. πλιγούρι
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
6 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε το σπανάκι, το σέλινο, το κρεμμύδι, και την πιπεριά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά μαζί με το αλάτι και τα 6 ποτήρια νερό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσουν λιγάκι τα περνάμε από το μουλτι να γίνουν πολτός,
Αυτός ο πολτός έχει βάρος 2 1/2 κιλά.
Αν είναι λίγο λιγότερος προσέθετε νεράκι.
Βάζουμε τον πολτό ξανά στην κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι να αρχίσει να σιγοβράζει.
Ρίχνουμε τα 600 γρ. πλιγούρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει αρκετά προσέχοντας να μην μας κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Αδειάζουμε τον μείγμα μας σε ένα ταψί να αρχίσει να κρυώνει.
Παίρνουμε ζύμη όσο ένα κεφτεδάκι και το ρίχνουμε σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο
Μετά από 2-3 ώρες τα γυρίζουμε να στεγνώσουν τα κεφτεδάκια μας και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε όταν είναι αρκετά στεγνά από έξω τα σπάμε στα δυο και στα τρία το κάθε μπαλάκι και τα ανακατεύουμε τακτικά. Αν θέλουμε μπορούμε να τα βοηθήσουμε και με έναν ανεμιστήρα να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
Όταν είναι αρκετά στεγνά όχι όμως ξερά τα περνάμε από την σήτα για τραχανά Νο6 βάζοντας λίγο λίγο από τα κομματάκια και κάνοντας κυκλικές κινήσεις με την παλάμη μας. .
Απλώνουμε τον τραχανά στο τραπεζομάντηλο για δυο μέρες ανακατεύοντας αρκετές φορές την ήμερα για να στεγνώνει.
Τέλος χωρίζουμε τον τραχανά σε δυο ταψιά και τον βάζουμε στον φούρνο στους 50 αέρα για 4 ώρες.
Μόλις σβήσουμε τον φούρνο βγάζουμε αμέσως τον τραχανά να μην πάρει υγρασία και τον αφήνουμε για μια ακόμα νύχτα να κρυώσει.
Εγώ τον αποθηκεύω σε γυάλινα βαζάκια και κάλο χειμώνα σε όλους μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Αρνίσια συκωταριά
Μαγειρική

Αρνίσια συκωταριά

Απρ 20, 2025
Next Post
Φασόλια πιάζ

Φασόλια πιάζ

Ζυμαρόπιτα με κολοκύθι

Ζυμαρόπιτα με κολοκύθι

Τα κυμαινόμενα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

Τα κυμαινόμενα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd