Τραχανάς με αλεύρι

Τραχανάς με αλεύρι

Υλικά :
4 κιλά αλεύρι κίτρινο
1 κιλό αλεύρι άσπρο
5 αυγά
1.500 γρ. γάλα
1 γιαούρτι πρόβειο
προζύμι
Εκτέλεση :
Παίρνουμε το αλεύρι, το προζύμι και χλιαρό νερό και το αναπιάνουμε.  Το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει, βράζουμε το γάλα και το πήζουμε γιαούρτι.  Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε την ζύμη που δημιουργήσαμε σαν ψωμί, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε ώσπου να φουσκώσει αρκετά, χρειάζεται 5- 6 ώρες περίπου.  Σε ένα τράπεζι σε σκιά κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες, την γυρίζουμε από την άλλη και όταν είναι έτοιμη την περνάμε από κόσκινο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σταματία Βαρσάνη.