TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τραχανάς γλυκός

Αυγ 9, 2022
in Μαγειρική
Τραχανάς γλυκός
Share on FacebookShare on Twitter
Έκλεισα σε βαζάκια όλες τις βιταμίνες της φύσης για τους αγαπημένους μου.

Ήρθε η ώρα να μοιραστώ και μαζί σας αυτές τις λίγες γνώσεις που αποκόμισα φέτος.
Είμαι και εγώ από αυτές που τους αρέσει ο τραχανάς, όμως πάντα περίμενα να μου τον στείλουν από το χωριό.
Φέτος χάρη στην φιλεναδίτσα μου είπα στοπ θα κάνω τους δικούς μου τραχανάδες για τα εγγονάκια μου.
Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νόμιζα.
Σ’ ευχαριστώ Δώρα Αγγελοπούλου που με έκανες και ένοιωσα τόσο υπερήφανη με τις δημιουργίες μου.

Υλικά
4500 πρόβειο γάλα
1 κιλό πλιγούρι
1 κ.σ. αλάτι
Με αυτά τα υλικά βγαίνει 1600 γρ. τραχανάς

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα χαμηλώνοντας την φωτιά και προσέχοντας να μην μας κολλήσει στον πάτο.
Μόλις πήξει το αδειάζουμε σε ένα ταψί και περιμένουμε να κρυώσει η ζύμη μας.
Κόβουμε μικρά μπαλάκια και τα ρίχνουμε σε ένα βαμβακερό τραπεζομάντηλο.
Μετά από λίγες ώρες και αφού έχουν αρχίσει να στεγνώνουν τα μπαλάκια μας τα κόβουμε ξανά και αφήνουμε να φύγει αρκετή υγρασία.
Όταν είναι αρκετά στεγνά τα κομματάκια μας τα περνάμε από την σήτα για τρίψιμο.
Απλώνουμε τον τραχανά που πήραμε από την σήτα στο τραπεζομάντηλο. και τον ανακατεύουμε τακτικά να στεγνώσει τελείως.
Αν θέλουμε βάζουμε να τον χτυπάει ο ανεμιστήρας για να στεγνώσει πιο γρήγορα.
Μετά από 2 μέρες περίπου ανακατέματος και απλώματος τον βάζουμε στον φούρνο σε δυο ταψιά με αέρα στους 50 για 4 ώρες περίπου ,
Στις 2 ώρες αλλάζουμε θέση στα ταψιά και ανακατεύουμε τον τραχανά μας.
Μόλις περάσουν οι 4 ώρες βγάζουμε τον τραχανά από τον φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ακόμα νύχτα.
Τον αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια, η΄σε αν και πολλοί τον αποθηκεύουν σε πάνινες θήκες ανάλογα τι θέλει ο κάθε ένας μας.

Καλό χειμώνα και όσες το δοκιμάσουν καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Next Post
Ανοικτή συζήτηση για τους αιολικούς σταθμούς στην Πίνδο την Παρασκευή στον Ασπροπόταμο

Ανοικτή συζήτηση για τους αιολικούς σταθμούς στην Πίνδο την Παρασκευή στον Ασπροπόταμο

Ντολμαδάκια

Ντολμαδάκια

Μακαρονάδα-στραπατσάδα της Έφης

Μακαρονάδα-στραπατσάδα της Έφης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd