Τουρτοκεικ Λεμονιού

Τουρτοκεικ Λεμονιού

Υλικά για το κεικ 

250 γρ. flora soft

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. φαριναπ

4 αβγά

ξύσμα και χυμό από 3-5 λεμόνια

Υλικά για την γέμιση

1 morfat creamy

300 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ.άχνη ζάχαρη

1 σφηνάκι λεμοντσέλο

ξύσμα και χυμό απο 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουμε και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά τέλος  το χυμό και το ξύσμα καθώς και  το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη – αλευρωμένη φόρμα στρογγυλή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 45-60 λεπτά (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια) . Ξεφουρνίζουμε το κέκ και μετά από 5΄το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά. Χωρίζουμε σε δύο δίσκους. Χτυπάμε το morfat για 5΄ να αφρατέψει.  Προσθέτουμε το λικέρ , το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε λίγο ακόμη.  Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε να γίνει μία αφράτη κρέμα που στέκεται. Ενώνουμε τα υλικά σε μορφή τούρτας και τελειώνουμε απλώνοντας την κρέμα από πάνω και στα πλαινά.  Στολίζουμε με αμύγδαλο, φιλέ ή κόντιτα λεμονιού.  Διατηρείται στο ψυγείο…

Την συνταγή μας την έστειλε η φίλη μας Εύη Τζουμάκα.