Τούρτα βραστή κατσαρόλας

Σοκολατένια απόλαυση χωρίς παντεσπάνι…

ΥΛΙΚΑ

2 κουβερτούρες μαύρες
1/2 πλάκα βούτυρο 250 γρ.
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
1 πακέτο μπισκότα Παπαδόπουλου
1 μεσαίο κουτί κρέμα σαντιγί ψυγείου
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κον φλαουρ
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ προαιρετικά
1 πρέζα κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη, τις σοκολάτες και την κανέλα. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μπισκότα μας, που τα έχουμε σπάσει κομμάτια με τα χεριά μας.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μόλις μαλακώσουν τα μπισκότα σε ένα μπολάκι βάζουμε μισό από το κουτί του γάλα νερό και διαλύουμε το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε στο μιγμα.  Μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον νες καφέ και ανακατεύουμε. Σε τσέρκι βάζουμε στην βάση και στα τοιχώματα λαδόκολλα και ρίχνουμε το μιγμα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από το τσέρκι μας, χτυπάμε την σαντιγί που την έχουμε βάλει νωρίτερα στο ψυγείο και την γαρνίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένα και ολόκληρα μπισκότα και σιρόπι καραμέλας ή όπως αλλιώς εσείς θέλετε. Εγώ χτύπησα και extra μια σαντιγί μορφατ χάρτινη και σχεδόν ένα κουτί καραμελωμενο ζαχαρούχο και στόλισα από επάνω.

Σημ.:Το ίδιο γλυκό γίνεται και σε ατομκα μπολάκια για πάρτι, γενέθλια και βάπτιση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.