Τούρτα βανίλια με baileys της Έφης

Απλά υπέροχη…

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι :

4 αβγά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 baking powder

1 βανίλια

4 κ.σ. γάλα

1 σφηνάκι baileys

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή (20-25 λεπτά).  Όταν ψηθεί,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 (μπορούμε και σε 3) κομμάτια.

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι :

1,5 φλ.τσαγιού νερό

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 κ.σ. baileys

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το baileys και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.  Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει.  Στη συνέχεια, σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια.

Υλικά για ενδιάμεση κρέμα:

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

400 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Δεν έχουμε παρά να χτυπήσουμε το γάλα με τη σκόνη βανίλια,μέχρι να έχουμε μία πηχτή κρέμα.Στη συνέχεια την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στο παντεσπάνι μας.

ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη της τούρτας :

400 ml φυτική σαντιγύ

2 κ.σ. baileys

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάμε με το μίξερ τη σαντιγύ μέχρι να σφίξει.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το baileys μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.  Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγύ στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας μας. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

*Σημ.: Εγώ έκανα μεγαλύτερη δόση από το παντεσπάνι,οπότε έχω 3 δίσκους.  Έτσι στον κάτω δίσκο έβαλα σαντιγύ και στη μέση κρέμα ζαχαροπλαστικής.  Στο τέλος κάλυψα την τούρτα μου με σαντιγύ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.