Τούρτα σπανακόπιτα

Τούρτα σπανακόπιτα, ιδανική και για μπουφέ…

Υλικά

600 γρ. σπανάκι
1 πράσο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρό κομμάτι τυρί φέτα
2 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο και λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, λάδι
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες

Εκτέλεση:

Καθάρισα και έκοψα το σπανάκι ψιλά κομμάτια, το αλάτισα και το ζύμωσα με τα χέρια μου να φύγουν τα πολλά υγρά.

Σε ένα τηγάνι έβαλα λίγο λάδι και τσιγάρισα καλά το πράσο και τα κρεμμύδια.
Τα έριξα μέσα σε μια λεκάνη μαζί με το σπανάκι. Πρόσθεσα το τυρί, τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψα πολύ καλά.

Λάδωσα ένα τσέρκι και έβαλα μέσα το μείγμα από το σπανάκι.  Έκοψα λεπτές λωρίδες τα φύλλα κρούστας, τα έβαλα μέσα σε ένα μπολ και τα λάδωσα πολύ καλά.  Κάλυψα την πίτα από πάνω, σκέπασα με λαδόκολλα και έψησα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά και μέχρι να κάνει ένα ωραίο χρώμα από πάνω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.