Τούρτα σοκολάτα-καραμέλα

Η τούρτα που έφτιαξα για τα γενέθλιά μου…

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι :

4 αβγά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 baking powder

1 βανίλια

4 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1.Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή (20-25 λεπτά).Όταν ψηθεί,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 ή 3 δίσκους.

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:

1,5 φλ.νερό

1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει.Στη συνέχεια,σιροπιάζουμε και τα δύο/τρία παντεσπάνια.

ΥΛΙΚΑ για την ενδιαμέση κρέμα:

1 ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα

800 γρ. σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Το μόνο που έχουμε είναι να λιώσουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφού κρυωσει να την ανακατέψουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

ΥΛΙΚΑ για τη 2η στρώση( και 3η στρώση αν χωρίσουμε στα 3 το παντεσπάνι) :

500-800 ml φυτική σαντιγύ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δεν έχουμε παρά να χτυπήσουμε τη σαντιγύ μέχρι να σφίξει.Στη συνέχεια θα πάρουμε το 1/3 της ποσότητας και θα την ανακατέψουμε με τη μισή κρέμα με το ζαχαρούχο και τη σοκολάτα γάλακτος.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ :

Κάτω έχουμε τον πρώτο δίσκο και ακριβώς επάνω τη σαντιγύ με το ζαχαρούχο.Κατόπιν ξανά παντεσπάνι και τώρα μια στρώση σοκολάτα-ζαχαρούχο.Στη συνέχεια τον τρίτο δίσκο και σαντιγύ.Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα,νιφάδες σοκολάτας ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

*Σημειωση : Αν χωρίσουμε σε 2 δίσκους το παντεσπάνι,τότε θα βάλουμε κάτω τον 1ο δίσκο,στη μέση ζαχαρούχο με σοκολάτα,ξανά παντεσπάνι και τέλος τη σαντιγύ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.