TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα σοκολάτα-καραμέλα

Ιούν 5, 2017
in Μαγειρική
Τούρτα σοκολάτα-καραμέλα
Share on FacebookShare on Twitter

Η τούρτα που έφτιαξα για τα γενέθλιά μου…

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι :

4 αβγά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 baking powder

1 βανίλια

4 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1.Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή (20-25 λεπτά).Όταν ψηθεί,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 ή 3 δίσκους.

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:

1,5 φλ.νερό

1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει.Στη συνέχεια,σιροπιάζουμε και τα δύο/τρία παντεσπάνια.

ΥΛΙΚΑ για την ενδιαμέση κρέμα:

1 ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα

800 γρ. σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Το μόνο που έχουμε είναι να λιώσουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφού κρυωσει να την ανακατέψουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

ΥΛΙΚΑ για τη 2η στρώση( και 3η στρώση αν χωρίσουμε στα 3 το παντεσπάνι) :

500-800 ml φυτική σαντιγύ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δεν έχουμε παρά να χτυπήσουμε τη σαντιγύ μέχρι να σφίξει.Στη συνέχεια θα πάρουμε το 1/3 της ποσότητας και θα την ανακατέψουμε με τη μισή κρέμα με το ζαχαρούχο και τη σοκολάτα γάλακτος.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ :

Κάτω έχουμε τον πρώτο δίσκο και ακριβώς επάνω τη σαντιγύ με το ζαχαρούχο.Κατόπιν ξανά παντεσπάνι και τώρα μια στρώση σοκολάτα-ζαχαρούχο.Στη συνέχεια τον τρίτο δίσκο και σαντιγύ.Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα,νιφάδες σοκολάτας ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

*Σημειωση : Αν χωρίσουμε σε 2 δίσκους το παντεσπάνι,τότε θα βάλουμε κάτω τον 1ο δίσκο,στη μέση ζαχαρούχο με σοκολάτα,ξανά παντεσπάνι και τέλος τη σαντιγύ.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Μοναδικό παγκοσμίως ορυκτό ανακαλύφθηκε στο Λαύριο

Μοναδικό παγκοσμίως ορυκτό ανακαλύφθηκε στο Λαύριο

Ανάποδη  μηλόπιτα

Ανάποδη μηλόπιτα

5 αποχρώσεις μαλλιών που θα σας κάνουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότερες

5 αποχρώσεις μαλλιών που θα σας κάνουν να δείχνετε 10 χρόνια νεότερες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd