Τούρτα σοκολάτα μπανάνα

Τούρτα σοκολάτα μπανάνα…

Υλικά για το παντεσπάνι:

3 αυγά μεγάλα 
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. μπεικιν
1 κ.σ. κακαο
1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα

Εκτέλεση 
Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Σε άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ .
Όταν τα έχω χτυπήσει καλά τα βάζω μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύω απαλά .
Τέλος προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι με το μπεικιν κοσκινισμενα και πάντα ανακατεύω με απαλές κινήσεις .

Ψήνω σους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου.
Ανάλογα το φούρνο μας

Σημ.: Το ταψί που το έβαλα είναι για 8 κανονικά κομμάτια , ούτε πολύ μεγάλα ούτε μικρά.

Υλικά για τις κρέμες:

1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια νισεστε
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
80 γραμμάρια βούτυρο
1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα
2 μεγάλες κουταλιές κακάο

Εκτέλεση:

Βάζω σε ένα μπολ 1 ποτήρι γάλα, το νισεστε και τα ανακατεύω καλά να μην έχει ίχνος σκόνης νισεστε που δεν έχει διαλυθεί. Όταν είναι έτοιμο χτυπάω μέσα και τα αυγά.

Βάζω  μια κατσαρόλα  που είναι στη φωτιά το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και όλα τα υλικά εκτός το κακάο. Μόλις βράσει και έχει τις πρώτες φουσκαλιτσες προσθέτω το πρώτο μείγμα που έχω στο μπολ και ανακατεύω συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει.

Κατεβάζω από την φωτιά, μοιράζω σε δύο μέρη την κρέμα και στο ένα προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και το ενσωματώνω.

Σκεπάζω με μια μεμβράνη και τα αφήνω να κρυώσουν καλά.

Χτυπάω μια κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια με 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί.

Όταν είναι έτοιμη και αφού εχουν κρυώσει οι κρέμες ανακατεύω στην κάθε μια κρέμα 5-6 μεγάλες κουταλιές από την κρέμα γάλακτος.

Κρατάω στο ψυγείο την σαντιγί που θα περισσέψει.

Υλικά για το σιρόπι :

2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη καστανή
άρωμα λικέρ  (το βάζω για 5 λεπτά από το βρασμό )

4 μπανάνες σε φέτες για τη μέση στη κάθε κρέμα

Υλικά για το γαρνίρισμα :

τριμμένη σοκολάτα γάλακτος

Συναρμολόγηση:

Κόβω το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια αφού κρυώσει καλά.
Βάζω ένα κάτω.
Σιροπιάζω καλά, βάζω την άσπρη κρέμα πρώτα και στρώνω φέτες μπανάνας .
Επάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, σιροπιάζω καλά και βάζω την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνω με τις φέτες μπανάνας.

Το άλλο κομμάτι παντεσπάνι αλλά το τριμματιζω ελαφρά και ραντίζω λίγο σιρόπι.
Τέλος καλύπτω με κρέμα σαντιγί άσπρη και καλύπτω το πάνω μέρος με τριμμένη την σοκολάτα.

Σημείωση: Αν δεν έχετε λικέρ μπανάνα μπορείτε να βάλετε έλαιο με άρωμα μπανάνας και αν δεν υπάρχει ούτε αυτό βάλτε απλό λικέρ ή μπράντι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.