TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα σοκολάτα μπανάνα

Ιούλ 30, 2018
in Μαγειρική
Τούρτα σοκολάτα μπανάνα
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρτα σοκολάτα μπανάνα…

Υλικά για το παντεσπάνι:

3 αυγά μεγάλα

1 ποτήρι ζάχαρη καστανή

1 ποτήρι αλεύρι μαλακό

1 κ.γ. μπεικιν

1 κ.σ. κακάο

1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σε άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το λικέρ. Όταν τα έχω χτυπήσει καλά τα βάζω μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύω απαλά. Τέλος προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι με το μπεικιν κοσκινισμένα και πάντα ανακατεύω με απαλές κινήσεις.  Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου. Ανάλογα το φούρνο μας (το ταψί που το έβαλα είναι για 8 κανονικά κομμάτια, ούτε πολύ μεγάλα ούτε μικρά).

Υλικά για της κρέμες:

1 λίτρο γάλα

200 γραμμάρια νισεστέ

200 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

80 γραμμάρια βούτυρο

1 σφηνάκι λικέρ μπανάνα

2 μεγάλες κουταλιές κακάο

Εκτέλεση:

Βάζω σε ένα μπολ 1 ποτήρι γάλα, το νισεστέ και τα ανακατεύω καλά να μην έχει ίχνος σκόνης νισεστέ που δεν έχει διαλυθεί. Όταν είναι έτοιμο χτυπάω μέσα και τα αυγά. Σε μια κατσαρόλα βάζω στη φωτιά το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και όλα τα υλικά εκτός το κακάο. Μόλις βράσει και έχει τις πρώτες φουσκαλιτσες προσθέτω το πρώτο μείγμα που έχω στο μπολ και ανακατεύω συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από την φωτιά μοιράζω σε δύο μέρη την κρέμα και στο ένα προσθέτω το κακάο κοσκινισμένο και το ενσωματώνω. Σκεπάζω με μια μεμβράνη και τα αφήνω να κρυώσουν καλά. Χτυπάω μια κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια με 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί. Όταν είναι έτοιμη και αφού εχουν κρυώσει οι κρέμες ανακατεύω στην κάθε μια κρέμα 5-6 μεγάλες κουταλιές από την κρέμα γάλακτος. Κρατάω στο ψυγείο την σαντιγί που θα περισσέψει.

Υλικά για το σιρόπι :

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη καστανή

άρωμα λικέρ

και βάζω για 5 λεπτά από το βρασμό 4 μπανάνες σε φέτες για τη μέση στη κάθε κρέμα.

Υλικά για το γαρνίρισμα:

τριμμένη σοκολάτα γάλακτος

Συναρμολόγηση:

Κόβω το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια αφού κρυώσει καλά.  Βάζω ένα κάτω .  Σιροπιάζω καλά, βάζω την άσπρη κρέμα πρώτα και στρώνω φέτες μπανάνας. Επάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι σιροπιάζω καλά και βάζω την κρέμα σοκολάτας, επαναλαμβάνω με τις φέτες μπανάνας. Τέλος το άλλο κομμάτι παντεσπάνι αλλά το τριμματιζω ελαφρά και ραντίζω λίγο σιρόπι .  Τέλος καλύπτω με κρέμα σαντιγί άσπρη και καλύπτω το πάνω μέρος με τριμμένη την σοκολάτα.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την ενοχλητική γυαλάδα του προσώπου σας

Απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την ενοχλητική γυαλάδα του προσώπου σας

Το βετέξ έχει τα περισσότερα βακτήρια στην κουζίνα – Πώς καθαρίζεται σωστά

Το βετέξ έχει τα περισσότερα βακτήρια στην κουζίνα – Πώς καθαρίζεται σωστά

Πώς θα καταλάβω ότι η όρεξη του παιδιού μου για φαγητό είναι φυσιολογική;

Πώς θα καταλάβω ότι η όρεξη του παιδιού μου για φαγητό είναι φυσιολογική;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd