Τούρτα ροδάκινο-καραμέλα της Έφης

Να σας κεράσω; Τούρτα ροδάκινο-καραμέλα …

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι

4 αβγά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 baking powder

1 βανίλια

4 κ.σ. γάλα

1 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή(20-25 λεπτά).  Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 κομμάτια.

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι

1,5 φλ. τσαγιού από το σιρόπι της κομπόστας

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.  Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει. Στη συνέχεια, σιροπιάζουμε και τα δύο παντεσπάνια.

ΥΛΙΚΑ για την ενδιάμεση κρέμα

2 ζαχαρούχα γάλατα καραμελωμένα

κομπόστα ροδάκινο

ζάχαρη σαντιγί (δείτε παρακάτω)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε κόβοντας τις μισά κομμάτια κομπόστας σε ροδέλες.  Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε 1 κούπα ζάχαρη και περνάμε ελαφρώς τη κομπόστα σε αυτή.  Αφού έχουμε σιροπιάσει τους δύο δίσκους παντεσπάνι, στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και στη συνέχεια απλώνουμε τις καραμελωμένες ροδέλες. Ρίχνουμε την υγρή ζάχαρη σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και την αφήνουμε να κρυώσει, ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη

σαντιγί

τα υπόλοιπα κομμάτια από την κομπόστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε χτυπώντας τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Την απλώνουμε επάνω στην τούρτα μας και στη συνέχεια διακοσμούμε με την κομπόστα κομμένη είτε σε ροδέλες, είτε σε μικρά κομματάκια. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα με τη ζάχαρη που έχει πλέον γίνει καραμέλα και με ένα σφυράκι τη θρυμματίζουμε (εγώ της έδωσα σχήμα καρδιάς και την κράτησα χωρίς να τη θρυμματίσω).  Πασπαλίζουμε την τούρτα με την καραμέλα και πλέον διατηρούμε την τούρτα μας στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.