TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα ροδάκινο-καραμέλα της Έφης

Σεπ 30, 2017
in Μαγειρική
Τούρτα ροδάκινο-καραμέλα της Έφης
Share on FacebookShare on Twitter

Να σας κεράσω; Τούρτα ροδάκινο-καραμέλα …

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι

4 αβγά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1 baking powder

1 βανίλια

4 κ.σ. γάλα

1 σφηνάκι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή(20-25 λεπτά).Όταν ψηθεί,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 κομμάτια.

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι

1,5 φλ.τσαγιού από το σιρόπι της κομπόστας

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει.Στη συνέχεια,σιροπιάζουμε και τα δύο παντεσπάνια.

ΥΛΙΚΑ για την ενδιάμεση κρέμα

2 ζαχαρούχα γάλατα καραμελωμένα

κομπόστα ροδάκινο

ζάχαρη σαντιγύ(δείτε παρακάτω)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε κόβοντας τις μισά κομμάτια κομπόστας σε ροδέλες.Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε 1 κούπα ζάχαρη και περνάμε ελαφρώς τη κομπόστα σε αυτή.Αφού έχουμε σιροπιάσει τους δύο δίσκους παντεσπάνι,στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και στη συνέχεια απλώνουμε τις καραμελωμένες ροδέλες. Ρίχνουμε την υγρή ζάχαρη σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και την αφήνουμε να κρυώσει,ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη

σαντιγύ

τα υπόλοιπα κομμάτια από την κομπόστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε χτυπώντας τη φυτική σαντιγύ μέχρι να σφίξει.Την απλώνουμε επάνω στην τούρτα μας και στη συνέχεια διακοσμούμε με την κομπόστα κομμένη είτε σε ροδέλες,είτε σε μικρά κομματάκια. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα με τη ζάχαρη που έχει πλέον γίνει καραμέλα και με ένα σφυράκι τη θρυμματίζουμε (εγώ της έδωσα σχήμα καρδιάς και την κράτησα χωρίς να τη θρυμματίσω).  Πασπαλίζουμε την τούρτα με την καραμέλα και πλέον διατηρούμε την τούρτα μας στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Next Post
Mini εξωσωματική: Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλη;

Mini εξωσωματική: Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλη;

Οδήγηση στην εγκυμοσύνη: Πώς να είστε ασφαλείς

Οδήγηση στην εγκυμοσύνη: Πώς να είστε ασφαλείς

Φτιάξτε μόνοι σας Λοσιόν Ντεμακιγιάζ! Δείτε τον τρόπο…

Φτιάξτε μόνοι σας Λοσιόν Ντεμακιγιάζ! Δείτε τον τρόπο…

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd