Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης

Τούρτα-παγωτό με σαβαγιάρ και λευκή σοκολάτα της Έφης

ΥΛΙΚΑ :

1,5-2 (ανάλογα με τη φόρμα)πακέτα σαβαγιάρ

1 φυτική σαντιγί

1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο

250 λευκή κουβερτούρα

250 κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ :

1 ζαχαρούχο

1 φυτική σαντιγί

μερικά μπισκότα βουτύρου

το σιρόπι της κομπόστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάμε με το παγωτό.  Χτυπάμε τη μία φυτική σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.  Ανοίγουμε την κονσέρβα με την κομπόστα και κρατάμε χωριστά τα κομμάτια του ροδάκινου, χωρίς να πετάξουμε το σιρόπι.  Χτυπάμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε μέσα τη σαντιγί μας και το σιρόπι της κομπόστας.  Προσθέτουμε μερικά κομματάκια κομπόστας και το βάζουμε στην κατάψυξη  .  Θα χρειαστεί περίπου 12 ώρες για να παγώσει. Χτυπάμε τη δεύτερη συσκευασία της σαντιγύς και την αφήνουμε στην άκρη. Χρησιμοποιούμε μια φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πλαίσιο,  ώστε να σταθεί σαν τούρτα το γλυκό μας. Βουτάμε τα μπισκότα στη σαντιγί, ώστε στον πάτο της φόρμας να έχουμε υγρασία για να μαλακώσουν τα μπισκότα. Καλύπτουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα κενά, ώστε να ελέγχουμε μια σταθερή βάση. Συνεχίζουμε ρίχνοντας κι άλλη απο τη σαντιγί μας(αλλά όχι όλη)και στη συνέχεια τα μισά κομμάτια της κομπόστας που έχουμε ψιλοκόψει. Στη συνέχεια, βάζουμε το παγωτό που έχει πλέον παγώσει και συνεχίζουμε με μερικά ακόμα σαβαγιάρ, ώστε να έχουμε μια ακόμα στρώση στην τούρτα μας. Δίνουμε και πάλι υγρασία, σκεπάζοντάς τα με σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη, ώστε η σαντιγί που είναι το τελευταίο υλικό να παγώσει και να είναι λεία. Τώρα θα ετοιμάσουμε τη ganache λευκής σοκολάτας Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Στη συνέχεια σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα με κρεμώδη υφή. Την αφήνουμε να κρυώσει  εντελώς. Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε επάνω τη ganache. Η τούρτα ξαναμπαίνει στην κατάψυξη, μέχρι την ώρα που θα τη σερβίρουμε, αφαιρώντας το τσέρκι και διακοσμώντας με τα υπόλοιπα κομμάτια της κομπόστας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβανη.