TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Τούρτα παγωτό

Ιούν 3, 2023
in Μαγειρική
Τούρτα παγωτό
Share on FacebookShare on Twitter

Τούρτα παγωτό

Τόσο σοκολατένια…Τόσο τέλεια… Τόσο διαφορετική…Με σιρόπι κορομηλου…Με παγωτό σοκολάτα και βανίλια!!!

Η συνταγη για το παντεσπάνι ειναι δικη μου.ωΜετα απο δοκιμές βγήκε αυτό το παντεσπάνι πολύ γευστικό, και μαλακό…

Υλικά για το παντεσπάνι (Για 2 παντεσπάνι των 20cm) Q

3 1/2 κουπες αλευρι γ. ο. χ.
4 αυγα
1 κούπα βουτυρο( γνήσιο)
2 κουπες ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι κρασιου χυμο μπανάνα
Λιγο αλατι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
3 κ σ κακαο
4 κ σ γαλα

1 κιλο παγωτό βανίλια και σοκολάτα (ή οποίο σας αρεσει)

Σιρόπι για να σιροπιασουμε το παντεσπανι

Υλικά για την γκανάζ

1 ποτηρι γαλα
Λιγο βουτυρο
2 ποτηρια σταγονες κουβερτούρα

Εκτέλεση :

Βαζουμε το γαλα να ζεσταθεί, αποσύρουμε απο την φωτιά, και ριχνουμε σοκολάτα και βουτυρο.
Ανακατευουμε να ομογενοποιηθούν.

Υλικά για το σιρόπι (για το παντεσπανι):

2 ποτηρια νερο
1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 φλούδες λεμονιου

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Το βράζουμε για 5-6 λεπτα απο την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για το παντεσπάνι) :

Στον κάδο του μιξερ Χτυπουμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρίσουν καλα.
Οταν ειναι ετοιμα προσθετουμε το βουτυρο ελαφρα λιωμένο ( όχι καυτό) συνεχιζουμε το χτύπημα.
Προσθετουμε το γαλα, την βανίλια, το αλατι,
τον χυμο, εχουμε κοσκινισει το αλευρι με το μπέικιν και προσθετουμε λιγο λιγο στο μίγμα μας ανακατευουμε να αναμιχθούν καλα.
Εχουμε βουτυρωσει και αλευρωσει 2 ταψακια 20c.m.
Μοιράζουμε το μίγμα σε δυο μέρη ριχνουμε στο ενα ταψάκι. Στο υπόλοιπο μίγμα βαζουμε το κακαο με το γαλα ανακατευουμε, και ριχνουμε στο άλλο ταψάκι ψηνουμε στους 180c για 30 λεπτα περιπου
Και τα δυο ταψακια μαζι.

Προσοχή το πίσω ταψάκι ψήνεται νωρίτερα, το βγάζουμε και ψηνουμε λιγο ακομα το μπροστινό!!

Το παντεντεσπανι να ειναι κρύοτο σιρόπι ζεστό.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Περνουμε μια πιατέλα βαζουμε το ενα παντεσπανι να το σιροπιασουμε, τώρα βαζουμε το παγωτό, το άλλο παντεσπανι, το βαζουμε επίσης σιρόπι, βαζουμε κατάψυξη για 2 ωρες.
Εχουμε έτοιμη και κρύα την Γκάνας και την ριχνουμε πάνω στην τούρτα.
Βαζουμε κατάψυξη.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Σιωπηλή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Τι μπορεί να προκαλέσει; Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Σιωπηλή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Τι μπορεί να προκαλέσει; Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Έφυγε αιφνιδίως ο Τρικαλινός Μουσικολόγος Δημήτριος Μπαλαγεώργος. 

Έφυγε αιφνιδίως ο Τρικαλινός Μουσικολόγος Δημήτριος Μπαλαγεώργος. 

20 ιδιότητες του σκόρδου που δεν φανταζόσασταν!

20 ιδιότητες του σκόρδου που δεν φανταζόσασταν!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd